AcasăSOCIALMâncarea se scumpeşte şi mai mult de la 1 ianuarie 2024. TVA-ul...

Mâncarea se scumpeşte şi mai mult de la 1 ianuarie 2024. TVA-ul de 9% va face de neatins aceste produse

Proiectul de lege pe noul Cod Fiscal 2023 anunţă scumpiri ale alimentelor de la 1 ianuarie 2024. Preţurile lor vor fi armonizate cu TVA-ul de 9%, ceea ce, practic, le va face de neatins pentru unii români.

Cresc prețurile de la 1 ianuarie 2024. Noul proiect de lege propune mai multe scumpiri, în diferite domenii. Iată care sunt prevederile menționate în noul act normativ.

Ce alimente se vor scumpi?

Telemeaua, carnea si salamul tradiţional – toate vor costa mai mult din ianuarie, când TVA-ul va creşte la 9%. Nu scapă de majorări nici produsele eco, conform Antena 1.

Să nu uităm că există producători care folosesc ingredienţi naturali. Pâine de mai multe feluri, mezeluri gata marinate sau brânză, toate sunt preparate cu ingrediente 100% naturale.

„Pâine cu maia, pâine integrală și vărzet. Și ca noutate, astăzi lansăm făina integrală de grâu și pâinea cu maia certificată ecologic”, spune Cecilia, producător de pâine, pentru sursa amintită.

Am venit la târg cu o gamă de 12 produse, toate 100% naturale din porc de țară, dintre care trei sunt produse atestate tradițional”, adaugă Marius, producător de carne.

Cât va costa pâinea?

Prețul unei pâini naturale pornește de la 10 lei și poate ajunge și la 30 de lei, în funcție de gramaj și făina folosită, ciolanul afumat costă 48 de lei iar un kilogram de muşchi se vinde cu 120 de lei.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2024, TVA-ul pentru produsele tradiționale și ecologice o să crească de la 5, la 9%. Spre exemplu, dacă acum cumpărăm un kilogram de caș cu 30-35 de lei, majorarea va fi cu 1-1,20 de lei”, potrivit calculelor jurnaliştilor.

694 afisari

2 COMENTARII

  1. Sigur era bine daca nu creșteau preturile dar să spui tu, ziarici, că o creștere a tva-ul de la 5 la 9% vor face acele produse de „neatins” trebuie să fii prost rău da’ rău-rău de tot!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Lătrați despre prostul de Cherecheș ca să nu vorbiți despre vaccinuri!

1. Cătălin Cherecheș sau aventurile unui prost în care "Maramureșul etern" a investit câteva mandate (e primar din 2011) de prostie. E un prost...

Dezvăluiri pe surse, după prinderea primarului fugar: Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și mii de euro cash

Continuă să apară detalii după recenta capturare, în Germania, a primarului din Baia Mare, fugit din România zilele trecute, înainte de aflarea deciziei definitive...