AcasăSOCIALMâncarea s-a scumpit incredibil de mult, înainte de Paştele 2023. Cum aflăm...

Mâncarea s-a scumpit incredibil de mult, înainte de Paştele 2023. Cum aflăm unde sunt cele mai ieftine alimente

mancare

Conform celor mai recente date, mâncarea s-a scumpit cu 50% în ultimul an. Românii au mari bătăi de cap prin supermarketuri şi în pieţe, înainte de Paştele 2023.

De exemplu, urzicile bat carnea le preţ, ajungând la circa 30 de lei kilogramul, cartofii noi sunt la 15-30 de lei kilogramul, în funcţie de piaţă, iar ceapa a ajuns să se vândă cu 8 lei/kilogram.

Cele mai ieftine produse, în Monitorul Prețurilor

Pentru cei care caută cele mai ieftine produse există o aplicație pe care o pot folosi în acest sens, şi anume platforma Monitorul Prețurilor.

Românii pot căuta şi verifica acolo atât prețurile alimentelor, cât și pe cele ale carburanților și pot alege spre ce magazin sau comerciant să se îndrepte pentru cumpărături.

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult

  • Zahăr + 63,56%
  • Unt +44,85%
  • Făină +26,85%
  • Cartofi +34,82%
  • Ulei +29,52%
  • Margarină +34,89%
  • Lapte de vacă +32,39%
  • Gaze +41,94
  • Energie electrică +27,20%.

Cum alegem mâncarea de pe raft

Experții explică de ce nu e bine să luăm primele produse de pe rafturile din supermarket. Cele mai vechi produse, care au un termen de expirare mic, sunt așezate pe locurile din față ale rafturilor din supermarket, iar asta pentru a se vinde repede și a nu rămâne pe stoc.

O altă regulă vorbește despre produsele pentru cei mici, cum ar fi ciocolata, sucul cu pai, bomboanele sau înghețata. Aceste alimente trebuie să fie mereu așezate la nivelul ochilor copiilor, pentru a-i atrage pe cei mici.

author avatar
Andrei Ștefan
537 afisari

4 COMENTARII

  1. Preturtile au crescut si cresc,dar inflatia scaaade.Dom’ Manole are maaare grije cu inflaaatia,sa nu se inflameze,ci din contraaa,sa scaaada permanent.Are piixul la el tot timpul.Asa ca draagi rooomani,dupa cum v-am mai spuuus,am trecut cu biine peste criize,(mai putin arsii si mooortii impachetati in saci negri. ) Roomanii nu au saracit,nicimacar din cauza facturilor, prin urmare dupa cum zicea SoCatzuuu,v-a crescuuut puterea de cuuumparare,aveti mai multi bani in Biuzunare,ca tot rimeaza.Asa ca cautati-va prin buzunare,ca doar no-ti vrea sa va caut io.Macaar atat lucru puteti face,in loc sa va vaicariti.

  2. Preturile au crescut si cresc,dar inflatia scaaade.Dom’ Manole are maaare grije cu inflaaatia,sa nu se inflameze,ci din contraaa,sa scaaada permanent.Are piixul la el tot timpul.Asa ca draagi rooomani,dupa cum v-am mai spuuus,am trecut cu biine peste criize,(mai putin arsii si mooortii impachetati in saci negri. ) Roomanii nu au saracit,nici macar din cauza facturilor, prin urmare dupa cum zicea SoCatzuuu,v-a crescuuut puterea de cuuumparare,aveti mai multi bani in buzunare,ca tot rimeaza.Asa ca cautati-va prin buzunare,ca doar no-ti vrea sa va caut io.Macaar atat lucru puteti face,in loc sa va vaicariti.

  3. Ca nicaieri pt ca nimeni nu controleaza,fac ce vor.Alo guvernul cu 200 de secretari taitori de frunza!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger