AcasăSOCIALMănăstirea Nicula din județul Cluj, loc de pelerinaj de Sfânta Maria 2023....

Mănăstirea Nicula din județul Cluj, loc de pelerinaj de Sfânta Maria 2023. Icoana făcătoare de minuni, la procesiune

Marţi, de Adormirea Maicii Domnului, 100.000 de credincioși ortodocşi și greco-catolici sunt aşteptaţi la Mănăstirea Nicula din județul Cluj.

Primii pelerini sunt deja acolo şi se roagă în linişte să scape de durerile trupeşti şi supărările, sufleteşti. Oamenii vor da ocol în genunchi bisericii şi se vor închina la icoana Maicii Domnului veche de trei secole.

Zeci de mii de oameni la pelerinaj

Zeci de mii de oameni din toată țara sunt așteptați la impresionanta procesiune religioasă, pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată de preotul ortodox Luca din Iclod.

Astfel întâmpină marele praznic al Adormirii Sfintei Fecioare Maria, din 15 august. Mulți vin de la sute de kilometri depărtare, în speranța că vor primi iertarea păcatelor.

Despre icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului se spune că în anul 1699 a lăcrimat vreme de 26 de zile.

Procesiunea de marţi

Marţi, slujba de Adormirea Maicii Domnului va fi ţinută de Inaltpreasfintitul Andrei Andreicuț Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului. Până atunci, chiar dacă va ploua sau va fi rece, toţi sunt siguri că vor găsi puterea să reziste.

„Cred că e singuru loc din lume unde te încarci psihic”, spune un credincios.

Luni, preoți urmați de mii de pelerini vor parcurge în rugăciune aproape șapte kilometri pe jos, de la Gherla la Nicula. Pentru iertarea păcatelor, unii dintre credincioși vor înconjura bisericuța de lemn din curtea mănăstirii pe coate și în genunchi.

184 afisari

2 COMENTARII

  1. Oamenii au speranțe de ajutor numai la Dumnezeu.
    La ciolaci, ciuci, joiani…nimic.
    Măicuța lui Dumnezeu sa ne ajute!

  2. Am vazut Sf Liturghie in direct si concluzia e ca s au laicizat acesti preoti,vorbrsc de Iisus deghizat chiar asa ,nu au tricolorul la lumanarile de binecuvsntare si ca concluzie par niste guru nu ortodocsi.Maica Domnului pt care era procesiunea sa i ierte si sa ajute acest popor necajit si tradat din toate partile.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...