AcasăSOCIALMajorarea pensiilor. Varianta cu cele mai mari șanse de implementare. Cu cât...

Majorarea pensiilor. Varianta cu cele mai mari șanse de implementare. Cu cât vor crește veniturile pensionarilor, de la 1 ianuarie 2023

pensie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10%, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii.

Anunțul vine în contextul în care liderii coaliției se contrazic pe tema majorării pensiilor și avansează public diferite procente de creștere, cel mai vehiculat procent fiind până acum de 15%.

Pensiile, majorate cu 10%

„Noi, PSD, nu ne-am schimbat opţiunea, am spus foarte clar, încă de la sfârşitul lunii august, că se impune o majorare de cel puţin 10 la sută. A prezentat şi preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, o versiune în care spune că în aceeaşi anvelopă bugetară, de exemplu, pentru o majorare de 15%, pentru toată lumea, vorbim de cei pe contributivitate acuma, mergem pe o majorare de 10% şi prin diferenţa impactului bugetar să sprijinim acea categorie vulnerabilă, să sprijinim pensionarii cu pensiile mai mici.

Suntem în dezbateri, suntem, aşa cum ştiţi, în construcţia bugetului pe anul 2023. Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţia preţurilor, trebuie să meargă aceste majorări în paralel sau odată cu încă alte măsuri pentru a stăvili majorarea preţurilor din energie şi pentru a sprijini, bineînţeles, şi angajatorii, pentru că până la urmă cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă”, a declarat Marius Budăi, duminică seară, la România TV.

Ajutoare financiare pentru pensionarii vulnerabili

Întrebat care sunt variantele finale de majorare a pensiilor, Budăi a susținut că liderii coaliţiei vor face anunţul atunci când va fi luată decizia finală, precizând că acum se lucrează la bugetul pentru 2023, în care se va regăsi suma pentru majorarea valorii punctului de pensie.

Potrivit ministrului Muncii, varianta cu cele mai mari șanse de implementare ar fi cea în care toate pensiile vor crește cu 10%, iar cei care încasează pensii de sub 2.200 de lei să primească un ajutor pentru achitarea facturilor.

„Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile. Suntem obligați să implementăm această solidaritate socială, pentru a ieși într-un mod cât mai bun din această iarnă (…) Fac precizarea că pensiile se majorează nu într-un procent fix, asta se discută, pensiile se majorează prin majorarea punctului de pensie”, a adăugat Marius Budăi.

author avatar
Andreea Vlad
134.461 afisari

63 COMENTARII

  1. Bă gunoi, dacă rata inflației tinde spre 20%, respectați legea, foutu-vă-n gură de mizerabili !

    • Rata inflației este de peste 60 %.Nu vă mai lăsați amăgiți de minciunile lor. Toți sunt niște hoți cu burdihanele pline de bunătăți din jafurile făcute din munca pensionarilor de azi de care își bat joc cu zâmbetul pe buze.

  2. VORBIND CORECT, NU CU DATE …COSMETIZATE , RATA INFLATIEI ESTE DE 32%, DECI 10% ESTE O POMANA DATA UNOR HOMLESS, UN DISPRET TOTAL FATA DE OAMENII DE VARSTA A TREIA, AIA FARA PENSII SPECIALE….VA INTERVENI JUSTITIA DIVINA , CHIAR CURAND SI VETI SU.GE POWLA, VOI ASTIA CARE VA CREDETI ACUM…. STAPANII INELELOR, JAVRE DE CEA MAI JOASA SPETA !!!! SIKTIR, POWLIFRICILOR , BAGATI VA ACEST PROCENT FIX IN CU..RR…., CA POWLE AVETI DESTULE IN GAT DE LA PO.PU.LI.ME

  3. Cei „vulnerabili” care nu le a plăcut munca cu toate ajutoarele ajung cu venituri mai mari decât cei care merg la munca cu salariu minim pe economie, este corect pentru acești oameni. Nu mai spun pentru persoanele cu handicap care au și lucrat la care venitul total trece de 2200 nu primesc nimic,vi se pare corect
    Eu sunt o persoana cu handicap locomotor accentuat și am lucrat 38 de ani, după anii’90 am lucrat în sistemul privat, pensia + indemnizația de handicap = peste 2200, ( majoritatea acestor venituri eu le d au pe medicamente,recuperare medicala, platesc totul ca nu ma pot descurca singura)nu se da nimic în plus probabil indexarea de 10% , este corect cu acordați aceste ajutoare.

    • Și la unul cu diabet care nu îl primește nimeni la munca ca face numai insulina și primește 1000 lei și din care plătește facturi și mai are nevoie de hrana pentru insulina .
      Ce trebuie sa mai primească

  4. După 32 de ani de muncă am 1100 lei.Cei care au pensie socială au 1000 lei.Acestia din urmă nu au lucrat nici o zi spre deosebire de mine care îmi închideam copii in casă și mergeam la munca in trei schimburi. Unde este dreptatea? Ne -ati transformat pe toți asistați social fara voia noastră.Sa se facă deosebire între cei cu pensie pe baza contributivității și acei asistați social care la cei mai mulți nu le- au plăcut munca.

    • Eu am muncit și m-am îmbolnăvit în câmpul muncii și am 1000 lei și statul mia găsit niște amenzi din 1900 toamna și îmi oprește câte jumătate din pensie

    • Sa se tina cont de vechimea în câmpul muncii am 47 ani vechime și nu sa calculat grupa .MARIA

  5. Nu înțeleg că gândesc acești politicieni,dau bani mulți celor ce nu auuncit, încurajează lenea și cerseala că nu au cu ce să trăiască.Daca nu ai muncit cum să iei pensie cât unul cu 50 de ani vechime.Eu am lucrat49 de ani și abia am 2460 Ron,nu respectă legea.Eu dau CAS 5-6 sute lei pe lună și la recalculare ei îmi dau 30 lei.Rusine, și-au făcut salarii la bugetari de 6,7 mii lei,pentru pensii nu au bani.

    • Citi copiii ai de ai ajuns să faci 49 ani sunt mame care munceau și 4copiii obligatoriu sa ii faci dacă avortau te lua și te băga la zdup oare nopțile care nu dormeau copiii că se imbolveau pe tind de frig că nu se dădea lumină căldură apa calda toate erau cu program mamă trebuia să fie puternică servicii copii școală grădinița ședințe cozi la alimentari și altele etc…… Se pune întrebarea vechimea unde e eu cred că pe timpul lui Ceaușescu toți care munceau erau gacicele șefilor care trecea ziua Cu plăcere și totuși mamele robot făcea față la muncă fizică bruta să faci planul să poți lua un salariu de mizerie etc,etc răspunde 💞❤️❤️❤️

  6. Anonim
    Cei cu pensia după marire are 2300 lei vor fi sub cei care primesc ajutoare nu este corect ce criwr aveți de judecați în halul asta
    Rușine sa va fie

  7. Nu înțeleg că gândesc acești politicieni,dau bani mulți celor ce nu auuncit, încurajează lenea și cerseala că nu au cu ce să trăiască.Daca nu ai muncit cum să iei pensie cât unul cu 50 de ani vechime.Eu am lucrat49 de ani și abia am 2460 Ron,nu respectă legea.Eu dau CAS 5-6 sute lei pe lună și la recalculare ei îmi dau 30 lei.Rusine, și-au făcut salarii la bugetari de 6,7 mii lei,pentru pensii nu au bani.

  8. Românii ar trebui dupa atâtea minciuni debitate cu toată nonșalanța posibilă din partea unor mincinoși notorii, ca olliticienii le „aruncă oase de ros ca la câini flămânzi” prin diverse procente nici unul sigur, doar pentru ale da ocupație, ocupație care are un singur motiv sau scop, romanii bârfind despre aceste procente iluzorii, nu mai au timp sa le propună „găștilor politice mincinoase „plecați acasă, ne-am săturat de minciuni, legi unele inutile, altele ne-aplicabile ” dar pentru care va platim cu salarii si privilegii de LUX, n simțite in comparație cu milioanele de români care au muncit o viață intreaga sau acum sunt in campul muncii, de care va bateți joc ii disprețuiți prin felul vostru pervers de comportament.

  9. Nu va mai plângeți că mulții dintre voi degeaba ați lucrat mulți ani daca o parte dintre voi ați contribuit puțin și ați avut salariul mic nu mai faceți persoanele cu dizabilități grad 1grav și restul pentru că nu sunt cerșetori că voi mulți vor sa mai muncească dar nu mai pot eu am grad 1grav și ambele mâinii amputate asta înseamnă că sunt cerșetor nesimțiților care vorbiți ce nu știți

    • Nerusinati,hoti,sarlatani mincinosi………,doar astia sant in politica „noastra” damboviteana.

  10. Nu v.a fi dreptate ..pana ce nu o sa ni.o facem singuri!..grila de salarii si pensii sa nu fie mai mare de trei ori!..restul e teorie sa.si tina prostii ..de vorba la poarta!PUTEREA NU ARE RESPECT SI FRICA DE POPOR!SE FAC LEGI SI DREPTURI NUMAI IN FAVOAREA LOR!..A HOTILOR ..TRADATORILOR SI INCULTILOR!

  11. Să se majoreze punctul de pensie, iar majorarea să se facă doar la cei care au contribuit la sistemul de pensii .Exclus majorarea la cei cu pensii de serviciu și a pensiilor speciale.

  12. Dosarul meu de pensie a fost facut greșit de la început și casa de pensii nu vrea nici în ruptul capului să-mi repare greșeală.Lucreaza acolo să-și bată joc de pensionari.

  13. HOȚII, HOȚII NESIMȚIȚILOR ȘTIȚI BINE CĂ PUTEȚI MĂRI PENSILE CU 25PRICENTE DAR NU O FACEȚI CE AJUTOARE CE CALCULE FACEȚI PENTRU CUM SĂ FURAȚI M-AI MULT DAȚI VINA UNUL PE CELĂLALT DAR IN REALITATE VA ÎNȚELEGEȚI BINE DAR VOI CALCULAȚI CE SĂ LUAȚI VOI DAREAR DUMNEZEU SĂ AJUNGEȚI CA NOI SI MAI RĂU CA NOI SĂ NU POȚI SĂ TE DESCURCI SĂ INTRI IN MAGAZIN SI SĂ NU POȚI CUMPĂRA STRICTUL NECESAR MEDICAMENTE CURENT ELECTRIC GAZ CU ASTEA CE FACEM RĂSPUNDEȚI HOȚII, HOȚII, HOȚII NESIMȚIȚILOR NESIMȚIȚILOR, MINCINOȘILOR PLECAȚI DE LA GUVERNARE LĂSAȚI CA SUNT ALȚI CARE NE FAC DREPTATEA SCULAȚI ROMANIA SCULAȚI ROMINI IEȘIȚI IN STRADĂ CĂ ALTĂ SOLUȚIE NU IESTE IEI O DUC BINE NOI ASCULTĂM MINCIUNILE LOR PLECAȚI ACASĂ HOȚILOR

  14. Astia nu pleaca de buna voie de la ciolan,nu vedeti ca stau ca mustele pe hoit ,doar cu sutu in fund ii mai poti scoate din fotoliile moi si calde.
    Romani iesiti in strada sa le dam cu „flit”.

  15. Aceste ajutoare încurajează nemunca doar cei puturoși le primesc, nu este corect sa se acorde aceste sume din fondul de pensii al celor care au contribuit.

  16. Când erați în opoziție clamați 40 acum cînd îl aveți pe Budăi nuai puteti decât javrelor

  17. Lati. Omorât. Pe. Ceaușescu. Au. Ieșit. Hoții. La. Conducere. Mai. Lăsați. Mai. Putine. Partide. Faceți. Și. Partidul. Săracilor. Măriți. Pensiile. Slarile. Ca. An. Occident. Au. Plecat. Copii. Noștri.

  18. Rușine pnl și psd ca de fapt voi faceți toate cărțile pt oamenii acestei tari și aparent aveți divergente de procent pt pensii.este jenant ca de atâtea luni sa va bateți joc de romani cu 10 sau 15 la suta pt pensionari.aceeași mizerie aruncați in romani cu preț alimente gaz energie
    Numai minciuni.de 33 ani nu ați făcut nimic bun .ăsta e Genocid nu ce a făcut ceausescu.nu aveți nimic pt poporul roman dar nimic.bine ca aveți voi salarii și pensii de zeci de mii de lei.poate cândva o sa va vina greata de atiia bani și averi precum de o mâncare dacă o mănânci ani de zile Îți vine greata.și atunci când voi zaceti de greata în spitalele mizerabile cu incompetenți și fără medicamente, o sa ne ajungă și noua salarii și pensii sa trăim decent cf.Constituției. trai decent pe care nu.l asigurați voi psd și pnl

  19. Rușine să vă fie! V gândire este asta, sa dai bani mai multi pentru cei care nu au contribuit sau au contribuit puțin, iar pentru cei care v_au ținut în viață 30 de ani sa_iignorati. Nu mai tine mult pomana pe care o pregătiți . Veți pieri cât de curând că orice hoț de ocazie.

  20. Cei cu pesii mari se bucura dar noi cu pensii de 1100 1200 după 32 ani munciți ce facem dați pensii speciale din care sunt furate din pensiile noscare ați putea plăti dintr-o pensie spe0 ciala 10 0 pensionari aveți buget sa plătiți aceste pensiifurati banii din banii noștri doar sint oamenii voștri care au furat cit au lucrat și acum tot fura sunteți niște hoți sa vina Țepeș peste voi HOTILOR

  21. Vedeavas morții pe toți,PSD PNL cu toată cu gașca voastră de hoți toată familia voastră să traeasca cu pensiile noastre,care se am muncit 40,de ani și acum nu avem bani de medicamente,Domnul sa va de-a cît dați voi la,pensionari nu mai vedeți niciun vot hoților,tăiați furturile speciale nu au plătit contribuți in pentru ele

  22. Să vă fie rușine!!! Nu vă interesează decât „Ciolanul”!!! Pentru voi se găsesc și bani și… orice… Nu vă pasă de ceilalți…😡😡😡

  23. Nu observati cum arata budai de cand e pe scaun?gras ca un porc si haine scumpe.Cand intervenea la televizor fiind in opozitie arata ca un un caine jigarit de ii plangeai de mila.Si uite-l acum plesneste..

  24. Să vă fi ie rușine hoților, mincinosilor pentru voi ați avut bani sa vă măriți salariile cu 25 la sută iar pentru pensionarii care au muncit o viață, nu aveți vă bateți joc de ei dați bani la puturoși și la bețivi încurajați lenea și prostia.Rusine să vă fie!!!

  25. Ce tot aveti cu cei cu pensii mici?Adica promovati lenea.Cei care nu au muncit nu au contribuit la fodul de pensie numai cate 5-10 ani le dati pomana.Ma intreb unde au fost pana acum.Noi care am muncit 43 de ani o vorbs de bine nu scoateti.Terminati cu prostiile trimiteti acolo unde au muncit.A mincit 10 ani si primeste 1000 pensie plus ajutor .Noi dupa 43 de an de ce nu ne dati 4300 de le?????.Asa ar fi corect.

  26. DOMNILOR DE LA GUVERN NU VĂ BATETI JOC DE CEI CARE AU MUNCIT! NU MAI DAȚI BANII MUNCITI DE NOI LA NIȘTE LICHELE PUTUROASE ( CERCETORI ) LA CARE NU LEA PLACUT MUNCA NICI O DATA ! VOI DE LA GUVERNARE ÎNCURAJAȚI LENEA ȘI PUTURASENIA NU LE MAI DAȚI NIMIC LA NIȘTE LICHELE PUTUROASE LA MUNCĂ CU TRINTORI

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger