AcasăSOCIALMAI se pregătește de represiune. Angajează soldați în Jandarmerie

MAI se pregătește de represiune. Angajează soldați în Jandarmerie

Se măresc efectivele de jandarmi. Pregătiți pentru represiune

Ministerul Afacerilor Interne a decis brusc să angajeze soldați în Jandarmeria Română. Se pare că măsura a avut în vedere riscul unor mișcări de stradă ample în următoarea perioadă, deși MAI a invocat deficitul de personal. Dubios este faptul că nu se vrea angajarea foștilor polițiști, ci se preferă militarii, care, se știe, răspund la ordin.

Deși solicitarea Ministerului Apărării Naționale a fost făcută încă de anul trecut, iată că abia acum MAI a decis să modifice legislația pentru a angaja, cu dedicație, doar militari care au fost în teatrele de operațiuni din afara țării. Aceștia vor fi încadrați, cel mai probabil, în rândul Jandarmeriei, cu statut de militari gradați profesioniști.

”MApN a venit anul trecut cu un proiect generos pentru militarii care au făcut parte din teatrele de operațiuni, însă, ulterior, MAI a făcut un pic de presiune, susținând că unele misiuni internaționale nu au fost neapărat supuse riscurilor. Au fost tot felul de discuții pe această temă, iar MAI a invocat că nu ar putea să fie de acord cu așa ceva pentru că nu le acordă această șansă nici măcar celor care au fost disponibilizați din Poliție în 2010-2011. Le era frică să nu se creeze o discriminare, că pentru militari și pentru cei care au plecat în misiuni se creează această facilitate, nu însă și pentru polițiștii care au fost disponibilizați, 1.600 numai de la Poliția de Frontieră. Militari în MAI sunt jandarmii și pompierii, dar nu polițiștii, care sunt civili. Noii angajați din rândul soldaților vor fi luați la Jandarmerie, cel mai probabil. Exact ca la DIPI (Direcția de Informații și Protecție Internă), cunoscută sub denumirea <<Doi și-un sfert>>, au modificat ordinul și acum nu permite participarea polițiștilor pentru trecerea în corpul ofițerilor, ci doar a celor care au grade militare”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Polițiștii nu pot fi controlați

Sindicaliștii din MAI ne spun că motivul pentru care vor fi angajați soldații este legat de pregătirea forțelor pentru represiune în Jandarmerie, și nu în Poliție. ”Acum spun că se fac concursuri și se dau examene cu dedicație pentru soldați, însă pentru polițiștii disponibilizați nu s-au organizat niciodată concursuri. În starea de urgență s-au angajat pe perioadă determinată la IGSU și la Jandarmerie, dar nu și în Poliție. Este posibil ca acum să se pregătească pentru proteste în stradă și de aceea vor să angajazeze soldați. Militarii răspund la ordin, dar polițiștii sunt civili și nu pot fi controlați. În zona militară nimeni nu comentează. Se pare că-și creează mecanisme și posibilități de a-și mări capacitatea de intervenție și represiune prin angajarea rapidă de personal militar”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne susține însă că măsura este necesară pentru reducerea deficitului de personal înregistrat în structurile din subordinea acestuia.

Serviciul militar, obligatoriu

Potrivit unui proiect de ordin al Ministrului Afacerilor Interne, candidaţii care au efectuat anterior serviciul militar prin una din formele prevăzute de lege pot fi recrutaţi şi selecţionaţi pentru angajarea ca soldat/gradat voluntar, indiferent de arma sau specializarea trecută în livretul militar. Totodată, la finalizarea programului de formare, soldaţii şi gradaţii profesioniști încheie un prim contract cu unităţile militare de recrutare, pe o durată de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în structurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul aceleiaşi unităţi militare sau la altă unitate militară, vor încheia noi contracte, pe o durată de 4 ani.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.744 afisari

7 COMENTARII

  1. Cine face mutarile astea ? Au de aparat averile si privilegiile mafiei de stat cu glont pe teava ?

  2. Degeaba, bai Ciuca, sa ne prinzi pe toti rebelii de Maciuca, bai umflatule slinos, ai un cap mare ca de proc, numai bun de taiat de Craciun, ceea ce nu e chiar asa de departe !! Vine razboiul, baietii, o sa fie un macel frumos, adica epic !! 🙂 Bai, ceea ce e acum in colonia aia de detinuti din Australia, vine si pe continent in Europa, deja se fac pregatiri serioase la francezi, italieni si spanioli, numai ca de astea nu prea auziti in presa mainstream, unde toti ziaricii sunt niste kurve vandute pe 30 de arginti !! Bai, totul e un imens butoi de pulbere in Europa, numai un tefelist de idiot util care sa aprinda scanteia mai trebuie, o sa fie careva pe acolo, sau Draghi, sau Micron, sau BoJo, careva dintre clownii astia o sa dea fok la toata sandramaua, o sa arda totul, mai ceva va fi ca in 28 Days Later !! Nazi Vaxin Macht Frei, ca la Berlin 🙂

    • Va fi exact ca in profetii – Va incepe aproape in acelasi moment in Franta si Italia – Se vor macelari cateva grupari – dreapta cu stanga , apoi va iesi masiv poporul si vor incendia cam tot ce inseamna barloguri de stat in orasele mari – In Franta insurectia va fi atat de mare ,incat gastile de la putere vor fugi cu avionul in alta tara… Dupa aceste revolutii , profetiile spun ca rusii vor lansa o invazie militara peste Europa si Orientul Mijlociu .. Nu pot pune link-uri la documentare pt ca nu trec de moderare

    • Cauta asa pe YooTube : „WorldWar 3 Prophecies – part 15, Gottfried von Werdenberg, Wladislav Biernacki, Nicolaas VanRensburg”
      Gasesti restul de documentare pe canalul „newearth”

  3. Da-i la ciobanul mercenar mitraliera si da-i ordin sa traga in ma’sa si tac’su ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger