AcasăSOCIALMai mulți copii, duși de urgență la spital. Mama lor a dat...

Mai mulți copii, duși de urgență la spital. Mama lor a dat cu spray împotriva puricilor în cameră

sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi

Mai mulți copii, membri ai aceleiași familii, au ajuns în grija medicilor de la un spital din Iași. Micuții s-ar fi intoxicat, accidental, cu un insecticid împotriva puricilor, pulverizat dintr-un spray.

Trei fraţi cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani au fost aduşi la Spitalul pentru Copii „Sf Maria” din Iaşi, medicii suspectând ca s-ar fi intoxicat după ce mama lor a dat cu un spray împotriva puricilor în cameră, potrivit Agerpres.

Din câte a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii, dr. Solange Roşu, minorii prezentau intoxicaţie cu insecticid pentru purici.

Citiți și: Scene de infarct, la Iaşi: trei copii, găsiţi intoxicaţi cu monoxid de carbon!

Mama, un pericol pentru propriile fetiţe! Şi-a spălat micuţele pe cap cu insecticid, apoi ceva GROAZNIC s-a întâmplat!

Ce s-ar fi întâmplat de au ajuns copiii la spital

De la reprezentantul spitalului din Iași s-au aflat detalii despre starea copilului. Dar și despre ce anume s-ar fi întâmplat de au ajuns copiii la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).
„La UPU au fost admişi patru fraţi, trei băieţei şi o fetiţă cu vârste de 1 an, 4 ani, 5 ani şi 9 ani, din mediul rural, ei fiind însoţiţi de mamă. Trei dintre copii prezentau semne şi simptome de intoxicaţie cu insecticid organofosforat. Aveau stare generală influenţată, vărsături, pupile miotice după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără a face aerisire ulterioară”, a precizat dr. Solange Roşu.

Conform aceleiași surse, copilul în vârstă de 1 an nu a fost expus la toxice, fiind repartizat în altă cameră pentru somn.

Dr. Roșu: Este o intoxicaţie rară, dar cu risc vital

După ce au fost evaluați medical, s-a stabilit un diagnostic și copiii au fost supuși terapiei menite să îi ajute să își revină cât mai rapid. Din câte a explicat medicul, acest tip de intoxicaţie este rară, „dar cu risc vital”. Medicii continuă să supravegheze starea micuților. Și speră într-o evoluție favorabilă.

„Pe baza de anamneză şi de examen clinic s-a stabilit diagnosticul de intoxicaţie acută accidentală cu insecticid organofosforat, pe cale inhalatorie şi prin contact direct tegumentar. S-a iniţiat terapia: decontaminare cutanată şi administrare de antidot intravenos. Probele de laborator au confirmat diagnosticul. Copiii au fost internaţi în ATI – Toxicologie, pentru continuarea terapiei specifice. Evoluţia a fost bună, în prezent fiind în compartimentul de Toxicologie, sub supravegherea echipei medicale. Speram în evoluţie favorabilă. Este o intoxicaţie rară, dar cu risc vital”, a explicat dr. Solange Roşu.

author avatar
Andrei Coman
151 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai bine le facea baie si spala paturele.Era mai ieftin si mai sanatos.
    Puturoasele dau cu spray.

    • e absolut imposibil…trebuia REGENT da’ e interzis:poate doar din Turcia sa mai puteti cumpara.banditii de renume vand in scop veterinar 5 picaturi cu 60 de lei,insuficiente insa.

      e caz clasic:
      au accizat gazul lampant(petrol lampant),a disparut de pe piatza si babele aruncau in soba benzina cat sa faca focu,
      FOC IESEA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger