Preţurile pe litoralul românesc parcă nu-şi mai revin în fire! Pentru o banală porție de tochitură dobrogeană trebuie să scoateți din portofel un preț halucinant!
La un restaurant obișnuit din stațiunea Mamaia, pentru o simplă porție de tochitură dobrogeană cu mămăliguța, va trebui să scoateți din buzunar undeva în jurul sumei de 60 de lei!
O pizza costă 45 lei
Pentru o pizza, trebuie să scoateți din buzunar undeva în jur de 45 de lei, în timp ce un burger de pui vă va costa cam 18 lei. Iar dacă doriți să beți un fresh, sau un smoothie, prețurile variază între 12 și 25 de lei.
S-a ajuns în situația în care o familie cu 2 copii trebuie să plătească la Mamaia undeva între 200 și 250 de lei, doar pentru felurile principale.
O mămăliguţă la Eforie Nord – 50 lei
Vi se pare scump meniul tochitură cu mămăliguţă la preţul de 60 lei? Ei bine, se poate şi mai rău de atât. Recent o turistă a postat pe un grup de Facebook un bon fiscal care arăta cât a cheltuit pe un prânz. Totul ar fi bine și frumos dacă nu ar sări în ochi prețul la mămăligă: 50 de lei kilogramul!
Dacă ar fi să-şi faci singur mămăliga, acasă, ar trebui să plăteşti în supermarket, pentru o pungă de mălai, 5-10 lei/kg.
Cât te costă să mănânci decent în Costineşti?
La „împinge tava”, în Costinești, găsim preţuri ceva „mai normale”. Un șnițel de pui costă 7,5 lei, 100 de grame. Dacă porția ar avea, să zicem, 200 de grame, acesta ar ajunge pe nota de plată la 15 lei.
În cazul în care adăugați și o porți de piure de cartofi, la factură se mai adaugă 8,5 lei, ceea ce duce la un total de 23,5 lei, adică mai puțin de 5 euro, pentru o masă copioasă de prânz.