AcasăSOCIALMagazine Penny, închise de Protecția Consumatorilor/Ce nereguli au găsit inspectorii porniți în...

Magazine Penny, închise de Protecția Consumatorilor/Ce nereguli au găsit inspectorii porniți în control

sursa foto: stireadeiasi.ro

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor (ANPC) au trecut pragul mai multor magazine, pentru a face controale. Și cum au constatat nereguli, au dispus sancțiuni. Sub forma unor amenzi, dar nu numai.

De această dată s-au făcut controale la magazine din județul Iași.

Două magazine Penny din Iași au fost închise de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, care au constatat mai multe nereguli, precum alimente mucegăite și vitrine insalubre, potrivit stirileprotv.ro.

Inspectorii au dispus această măsură pentru maxim șase luni. Dar au dat și amenzi.

Mai exact, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi au închis, pe o durată de cel mult 6 luni, două puncte de lucru ale retailerului REWE România SRL, în urma unor controale efectuate în cele opt puncte de lucru din lanţul de magazine deţinut în judeţ, conform aceleiași surse.

Cuantumul amenzilor/Ce probleme au constatat inspectorii

De la comisarul şef al CJPC Iaşi, Florin Onofrei, s-a aflat că unul dintre punctele de lucru închise se află în municipiul Paşcani, celălalt fiind în localitatea ieșeană Lunca Cetăţuii.
Potrivit precizărilor acestuia, în timpul controalelor au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 80.000 de lei şi un avertisment.

Reprezentanții ANPC au făcut publice și ce probleme au fost constatate în timpul controalelor. Și anume, faptul că la punctele de lucru verificate s-au constatat vitrine frigorifice în care se aflau depozitate produsele alimentare preambalate, se prezentau a fi insalubre, necurăţate, neigienizate, având porţiuni ruginite, precum şi resturi alimentare.

Fructe și legume cu mucegai

Totodată, erau produse în ambalaje devidate, rupte, produse din carne preambalate cu aspect modificat de la congelarea excesivă, produse din carne refrigerate cu lichid sangvinolent în exces.

Și nu au fost singurele aspecte neconforme constatate în timpul verificărilor. S-a întâmplat și la „capitolul” legume și fructe. Dar și în cazul unor produse congelate. Și anume, s-au găsit legume şi fructe depreciate, prezentând mucegai şi având afişată altă ţară de origine pe etichetă faţă de ce anume se preciza la raft. Totodată, au fost găsite produse congelate cu prezenţa în exces a gheţii. Dar și jucării cu traducere incompletă în limba română. Precum și, potrivit sursei citate, produse de patiserie depreciate, improprii consumului – arată reprezentanții ANPC.

E de menționat că REWE este prezent în România prin lanțul de magazine PENNY, cu 376 de magazine.

author avatar
Andrei Coman
426 afisari

1 COMENTARIU

  1. vitrine insalubre??????
    -de unde au adus inspectorii aia
    din Japonia???????
    (din Japonia in Moldova,
    dap)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger