AcasăSOCIALLuptătorii SAS, batjocoriți de MAI

Luptătorii SAS, batjocoriți de MAI

Polițiștii SAS, prea incomozi pentru MAI

Un polițist SAS de elită a fost tras pe linie moartă de MAI doar pentru că a îndrăznit să încerce programe serioase de pregătire pentru angajații din sistem. Mai mult, ministerul, cu ajutorul unui psiholog de la IPJ Gorj, l-a trimis pe fostul luptător SAS în stradă, dezarmat, în condițiile în care acesta a fost amenințat cu moarte de către interlopi.

Multiplu campion la judo și la tir, polițistul Paul Feroiu se luptă acum cu sistemul să-și recapete locul în trupele SAS. În urmă cu doi ani acesta a făcut greșeala de a-și imagina că misiunea care i-a fost încredințată, de a-i antrena pe polițiștii din Gorj, era chiar pe bune. În momentul în care a încercat să raporteze că o bună parte dintre angajați nu participă la programele de pregătire au început și problemele. A fost chemat la testarea psihologică pe care a dat-o pe un computer și ulterior, a fost scos inapt, cu toate calificativele de foarte bine luate în absolut toate evaluările. Metoda, așa cum am mai scris și în alte rânduri, este deja patentată în MAI. Angajații incomozi sunt scoși din sistem sau îngropați într-un birou cu ajutorul psihologilor angajați ai IPJ-urilor. În ultimii doi ani, Paul Feroiu a trecut pe la biroul de logistică și a ajuns la Biroul de Ordine Publică și la Poliția Rutieră. Dar psihologul unității nu s-a lăsat și l-a declarat apt parțial în decembrie 2020, lăsându-l fără armă. Și asta în condițiile în care a fost deja amenințat cu moartea de interlopi. Greșeala pe care o tot comite Paul Feroiu este să înfrunte sistemul și să continue să solicite reîncadrarea în SAS, acolo unde și-a câștigat locul și unde chiar poate fi de folos.

Inapt pentru că și-a făcut datoria

De doi ani de zile este tras pe linie moartă, ca inapt, deși are calificative numai de foarte bine, ne spune Paul Feroiu. ”În 2018  am fost transferat de la SAS București la SAS Gorj și am primit ca sarcina pregătirea polițiștilor de acolo, cu antrenamente, tactici, trageri. La câteva luni am fost promovat, după aceea în 2019, în ianuarie, am fost chemat la Școala de la Câmpina, unde am fost unul dintre cei mai buni evaluatori, în martie am fost consemnat ca cel mai bun luptător SAS la Gorj, iar în aprilie am fost desemnat să mă ocup de pregătirea tuturor ofițerilor și psihologilor de la IPJ Gorj. După aceea am făcut parte din locul național de Unifight al Poliției Române, apoi am fost desemnat de IPJ Gorj să fac lotul de tir și am făcut parte din echipa de TIR a Poliției Române la Târgu Mureș. Și toate acestea în afara misiunilor specifice cu SAS în județ și nu numai. În luna august am depus raport la comandantul IPJ Gorj în care am semnalat că 300 de cadre din 800 nu participă la pregătire, din cauza șefilor care refuzau să îi aducă pentru că nu mai fac hârtii și alte activități. În octombrie 2019 m-au trimis la psiholog, a urmat testul acela pe calculator și m-au scos inapt. Am contestat rezultatul, dar contestația s-a trimis chiar la psihologul care a procesat testul de pe calculator. Înainte de a afla însă că m-au declarat inapt, am fost la un bilanț unde șeful inspectoratului, de față cu psihologul unității, mi-a mulțumit pentru tot ceea ce fac. Contestația a ajuns la București, dar mi-au respins-o. Am făcut rapoarte peste rapoarte, am fost la Traian Berbeceanu care mi-a spus că a discutat cu șefii SAS din țară și că toți au numai cuvinte de laudă la adresa mea. Și cei din MAI mi-au promis că nu va rămâne așa. Dar nu s-a schimbat nimic”, ne-a declarat Paul Feroiu.

Plângere penală pentru abuz în serviciu

Dezarmarea de către psiholog nu a fost însă de ajuns. La începutul acestui an, Paul Feroiu a fost nevoit să facă plângere penală împotriva șefului IPJ Gorj și a șefului de la Resurse Umane, după ce un cetățean care a depus o petiție împotriva unui șef de la IPJ, în mod dubios acest cetățean a primit o serie de documente personale ale lui Paul Feroiu. Printre care copii după legitimații de instructor de judo, de Tir, un tabel semnat de 300 de polițiști de la IPJ Gorj, care erau nemulțumiți de programele de pregătire, care ar fi fost foarte dure. ”Aceste documente erau din dosarul personal și acel tabel este un fals, pentru că toți colegii mei spun că nu au făcut nicio plângere împotriva mea”, ne-a mai precizat Paul Feroiu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.001 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce va trebuie pregatire mă? Ca veniti sa le inchideți la români afacerile ,restaurantele? Sa le dati amenzi pt. masca deși CCR a decis ca amendarea este ileglă??Vii tu de la București sa pregatești oltenii de la Gorj? Vezi-ți bă de treaba! Du-te inapoi la București! Berbeceanu/berbecaru ce-a zis? că te ajuta nu? Și nu te-a ajutat și nici nu te va ajuta vreodata! Berbecaru chiar avea relații de prietenie cu interlopii ,numa șefa lui Lula da silva keoveși pt. care executa comenzi politice l-a facut scapat și apoi bagat in politica la penelepre.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger