AcasăSOCIALLudovic Orban trage în firmele de transport: de ce le ameninţă că...

Ludovic Orban trage în firmele de transport: de ce le ameninţă că le suspendă licenţele!

Premierul României este nemulţumit de condiţiile oferite de mijloacele de transport persoane, în special pe cele care duc şi aduc copiii de la şcoli. Ludovic Orban a cerut în timpul ședinței de Guvern de miercuri controale la firmele de transport persoane, în special elevi.

Prim-ministrul este decis să taie în carne vie: doreşte controale și ameninţă cu amenzi asupra operatorilor de transport persoane care nu respectă măsurile de protecție împotriva Covid-19. Orban consideră că o atenție specială trebuie acordată transportului elevilor.

Premierul este de părere că trebuie date amenzi drastice acolo unde se constată că sunt încălcate „cu neruşinare nişte norme elementare care trebuie puse în practică„. Potrivit premierului sunt cazuri în care elevii sunt îngrămădiți în mijloacele de transport.

Orban i-a cerut lui Vela să acţioneze fără milă

Șeful Executivului li s-a adresat miniştrilor cu atribuţii în domeniu și le-a solicitat să se asigure că transportul de persoane se desfăşoară în condiţii corespunzătoare, solicitând amenzi sau chiar retragerea licenţei în cazul în care operatorii nu respectă normele de protejare a sănătăţii publice în ceea ce priveşte transportul elevilor.

O atenţie specială transportului elevilor. Trebuie să daţi amenzi drastice acolo unde constataţi încălcarea regulilor care sunt stabilite prin hotărâre de guvern şi prin norme comune, pentru că nu putem accepta ca firme care trebuie să aibă responsabilitatea protejării sănătăţii copiilor care sunt transportaţi să încalce cu neruşinare nişte norme elementare care trebuie puse în practică. Aici, domnule ministru Vela, fără milă şi controale la maxim. Ştim, în general, cunoaştem firmele care asigură transportul. Nu e acceptabil să îngrămădeşti elevi, copii, să-i îngrămădeşti în nişte mijloace de transport în care să fie adulţi care nu respectă regulile şi şoferul să nu zică nimic, şoferul să permită nerespectarea regulilor.

Astea sunt nişte condiţii elementare care trebuie asigurate. Sigur că pe intrajudeţean licenţa o are de la Consiliul Judeţean, dar pe tot ce ţine de Ministerul Transporturilor – şi acolo trebuie să luaţi legătura cu preşedinţii de Consilii Judeţene, după ce or să-şi intre în mandat, să retragă licenţe acolo unde sunt încălcate condiţiile care sunt stabilite atât prin licenţă, cât mai ales prin normele de protejare a sănătăţii publice„, a precizat Ludovic Orban, preluat de Agerpres.

Premierul a mai menţonat că în ceea ce priveşte transportul urban, în interiorul marilor oraşe, gradul de conformare a oamenilor este „relativ ridicat„.

author avatar
Andrei Ștefan
318 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri