AcasăSOCIALLudovic Orban, despre măsurile de relaxare: „Am emoții legate de...”

Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: „Am emoții legate de…”

Ludovic Orban a vorbit luni, 1 iunie, despre măsurile de relaxare care tocmai au fost implementate. Premierul României a explicat care a fost motivul pentru care unele dintre acestea au fost anunţate mai târziu.

Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare

Orban a susținut că în ceea ce privește ridicarea restricţiilor pentru unele zone ale economiei, autorităţile au fost obligate de împrejurimi să aştepte evoluţia numărului cazurilor de îmbolnăvire.

„Măsurile de relaxare care au fost implementate nu au dus la creşterea numărului de cazuri. (…) Acum, vă spun că am emoţii.

Noi a trebuit să aşteptăm efectul primelor măsuri măcar 12 zile, pentru că a existat relaxarea de pe data de 15. A fost un adevărat festival al opoziţiei, că noi am scăpat totul de sub control, că o să explodeze infecţiile (…).

Măsurile de relaxare care au fost implementate nu au dus la creşterea numărului de cazuri. (…) A scăzut numărul de apeluri la 112, avem o serie de indicatori… După 15 zile, lucrurile par sa fie în regulă (…). Acum, vă spun că am emoţii legate de respectarea regulilor, de punerea în practică a acestor chestiuni”, a declarat Orban luni seară, la Digi 24.

Cum vor fi identificați românii care merg la terase, în cazul unei anchete epidemiologice?

Premierul a spus și care este motivul pentru care românii care merg la terase trebuie să poată fi identificaţi.

Acesta a asigurat că nu este nevoie ca patronii teraselor să le ceară clienților CNP-ul în momentul în care fac rezervări, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon.

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul, la Digi 24.

 

author avatar
Elena Ionescu