AcasăSOCIALLudovic Orban anunţă restricţii de circulaţie pentru români: iată când nu aţi...

Ludovic Orban anunţă restricţii de circulaţie pentru români: iată când nu aţi mai avea voie să ieşiţi din casă!

Ludovic OrbanLudovic Orban anunţă restricţii de circulaţie pentru români: iată când nu aţi mai avea voie să ieşiţi din cas

În contextul în care pandemia generată de noul coronavirus face în continuare mult rău în România, Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că este posibil ca, în curând, autorităţile să impună primele restricţii dure: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii.

Premierul a spus, aşadar, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2. Orban a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură în condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare„, a răspuns prim-ministrul, preluat de Agerpres.

Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi „aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale„.

Sâmbătă, au fost raportate 4761 cazuri noi

Până astăzi, 24 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 147.932 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.307. Dintre acestea, 787 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.036.643 de teste. Dintre acestea, 33.843 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 19.931 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.912 la cerere.

author avatar
Andrei Ștefan