AcasăSOCIALLudovic Orban a fost "trădat". Cine a dat undă verde pentru Pelerinajul...

Ludovic Orban a fost „trădat”. Cine a dat undă verde pentru Pelerinajul de Sfântul Dimitrie, deşi el se împotrivise

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie

Patriarhia Română a obţinut ceea ce şi-a dorit: organizarea Pelerinajului de Sfântul Dimitrie şi în acest an, atât de afectat de pandemia provocată de noul coronavirus.

Evenimentul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, fiind permis doar accesul persoanelor cu reședința în București. În acest sens, Biserica a încheiat un protocol cu Municipalitatea, aprobat de primarul în exercițiu Gabriela Firea.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că evenimentele prilejuite de Sfântul Dimitrie în București au primit aprobări de la instituțiile care au această sarcină – DSP, Jandarmeria București, prefectură și primărie.

Nu cred că e vorba de o negare radicală, premierul cred că a dorit să transmită că decizia pentru organizarea unui eveniment public precum un pelerinaj foarte restrâns de altfel și în condiții extrem de severe nu aparține Guvernului României”, a spus Vasile Bănescu, despre declarațiile premierului. Oficialul Bisericii a enumerat, apoi, instituţiile statului de la care a primit acceptul organizării Pelerinajului.

E un demers pe care Patriarhia și Arhiepiscopia Bucureștiului le-au făcut ca în fiecare an la instituțiile care au în activitatea lor inclusiv responsabilitatea de a acorda aprobare pentru un astfel de eveniment – DSP, Jandarmeria București, Prefectura și Primăria București.

Acestea sunt instituțiile care au luat la cunoștință argumentația și condițiile pe care însăși Patriarhia le-a gândit în contextul neobișnuit de alertă specială în care se află Bucureștiul, condiții care vor fi respectate exemplar. Avem protocol ferm cu Jandarmeria Română, am avut întâlniri de lucru cu reprezentanții Jandarmeriei Române. Exista aprobări de la toate aceste instituții„, a mai zis Bănescu la Digi24.

Orban spunea, joi, că nu s-a luat nicio decizie

Joi seară, Ludovic Orban spunea că nu s-a luat nicio decizie despre Pelerinaj, că s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, dar că nu au discutat despre acest lucru. „Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sfântul Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuției despre Sfântul Dumitru. V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde ați tras concluzia? Verificați despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înțelegere până acum„, a declarat Orban.

În ciuda acestor declaraţii ale premierului, se pare că Pelerinajul de Sfântul Dimitrie din Capitală va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, conform protocolului încheiat de municipalitate cu Patriarhia și aprobat de primarul în exercițiu Gabriela Firea.

author avatar
Andreea Vlad
523 afisari

1 COMENTARIU

  1. Orban a facut un pic de balet pentru naivi. De ce se uita esentialul : el candideaza la Bucuresti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger