AcasăSOCIALLucrătorii europeni, storși de depresie, anxietate și stres

Lucrătorii europeni, storși de depresie, anxietate și stres

În ultima vreme s-a vorbit mult despre faptul că angajații cer un orar mai flexibil sau părăsesc în masă locurile de muncă. Unul dintre factorii care stau la baza acestor tendințe este faptul că mulți dintre ei se simt atât de anxioși și de abătuți în aceste zile, încât caută o cale de ieșire din starea lor de rău.

Sechelele pandemiei,războiul din Ucraina și acum criza costului vieții afectează moralul și productivitatea lucrătorilor europeni într-un mod fără precedent, potrivit unui studiu realizat de compania de servicii de bunăstare LifeWorks în Franța, Italia, Olanda, Spania și Polonia.Peste 40% dintre angajații chestionați au declarat că depresia, anxietatea și stresul le-au afectat negativ productivitatea.

„Cred că această perioadă de timp va fi remarcabilă în istorie pentru răsturnările necruțătoare prin care trec populațiile”, a declarat Paula Allen, coordonatoarea studiului. “Când te gândești prin ce au trecut europenii în ultimul timp, înțelegi cu adevărat de ce s-a întâmplat asta. Am avut această pandemie, impactul economic al pandemiei, izolarea crescută, un sentiment de pierdere a controlului.Și atunci când am început să vedem capătul luminii de la capătul tunelului, a apărut războiul din Ucraina”.

În prezent, lucrătorii europeni sunt, de asemenea, din ce în ce mai îngrijorați de inflația ridicată. Mai mult de o treime dintre respondenți au spus că nu au economii de urgență pe care să se bazeze.

Pe baza sondajului, care a analizat nivelurile de stres, anxietate, depresie și izolare, printre alți factori, cel mai mic scor de sănătate mintală a fost înregistrat în Polonia (53,6), urmată de Spania (57,1), Franța (57,4), Italia (58,4), Germania (62,3) și Olanda (67,9).

Un studiu separat al cercetătorilor de la Universitatea din Boston și Universitatea din Canterbury a descoperit că lucrătorii de la distanță care raportează cele mai multe sentimente de singurătate se gândesc să-și părăsească locul de muncă mai des decât angajații „mai puțin singuri”.

Acest sentiment de izolare a fost cel mai mare în Franța, ajungând la 40% dintre lucrători, urmat de 39% în Polonia, 37% în Spania, 35% în Italia și 28% în Germania.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
321 afisari

2 COMENTARII

  1. no problem vin nepalezii somalezii pakistanezii si alti „nezii” sunt convins ca toti sunt doctori, ingineri, tehnicieni si alti profesionisti de inalta califare si cu o outernica dorinta de munca in folosul securitatii care inca mai conduce mizeria asta de gubernie amerloca de data sta ca sovieticii au fost mai fraieri si au disparut oricat se chinuie nostalgicii ca putin sa reinvie spurcaciunea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger