AcasăSOCIALFacturile la încălzire s-ar putea dubla în București! Scenariul horror care îi...

Facturile la încălzire s-ar putea dubla în București! Scenariul horror care îi așteaptă pe milioane de oameni – VIDEO

incalzireVești bune pentru bucureșteni! Crește subvenția achitată de primărie pentru gigacalorie / Cât vor plăti la iarnă pentru căldură

În plină iarnă, pe lângă faptul că s-a aflat că sunt probleme cu furnizarea apei calde și a căldurii, în blocuri din București, locuitorii Capitalei mai primesc o veste de natură să le dea fiori reci pe șira spinării.

Și anume aceea că facturile la încălzire și apă caldă s-ar putea dubla, chiar dacă nu toși locuitorii Capitalei se pot bucura de apă caldă la robinet și de calorifere încălzite corespunzător.

Firea a anunțat decizia ANRE

Totul, ca urmare a noului preț al gigacaloriei. Fostul primar al Capitalei, ministr al Familiei în Guvernul Ciucă, a făcut precizări în această privință. „Astăzi (marți-n.red.), deci nu acum ceva timp, ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei-n.red.) a aprobat tariful local (…) Tariful total ajunge la aproape 1.000 de lei per gigacalorie. Adică 980 de lei. Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi, foarte grave.

Până acum era 490 de lei costul per gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490, în condițiile în care populația plătea 163 de lei, cu subvenție”, a anunțat Gabriela Firea, în seara zilei de 18 ianuarie, la Antena 3.

Acest tarif va fi supus dezbaterii Consiliului General, iar dacă se va da undă verde, decizia s-ar putea vedea deja în următoarele facturi. „Dacă luna aceasta, la prima ședință ordinară se votează tariful aprobat de ANRE (…) intră în vigoare la următoarea factură”, a mai spus Firea.

Firea: „Bucureștiul riscă să piardă o șansă financiară unică, în timp ce mii de familii îngheață în case!”

Anterior în cursul zilei, fostul primar al Capitalei îl critica pe Nicușor Dan, acuzând că s-ar putea pierde fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, în Capitală.

„Strigător la cer! Bucureștiul riscă să piardă o șansă financiară unică, în timp ce mii de familii îngheață în case! Fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute! Nicușor Dan nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a mostenit, fără niciun efort, și cu care putea începe reabilitarea sistemului”, susținea Firea, pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
301 afisari

2 COMENTARII

  1. Primarul ciufulit sa se pregateasca si el ca o sa zboare din scaun ca doar nu ii hranim bugetul ca el sa si bata joc de noi cu tradatorii de la anre toti buni de dus la haules!!!!

  2. In ce baza au dublat tarifele?
    Caldura nu, instalatii nu, servicii nu..Salarii ?
    Ce salarii au ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger