AcasăSOCIALLovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de...

Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!

ASF nu se mai face bine. Lucrează împotriva păgubiților RCA

Potrivit unui amendament care merge în Parlament și este susținut de Consiliul Concurenței, tarifele maxime de manoperă pe oră ale oricărui service auto care face reparații pe RCA ar putea fi plafonate.

Autorităţile ar căuta, astfel, soluţii prin care să scadă tarifele la poliţele RCA.

E mai ieftin să-ţi faci CASCO

Românii sub 30 de ani se pot trezi cu dublarea sumei RCA în cazul situațiilor de daună unde nu a fost identificat vinovatul. Astfel, daunele făcute unei mașini în parcare de către un șofer care a părăsit locul pot fi reparate mai ieftin prin CASCO, deoarece întregirea acestei polițe costă mai puțin decât pierderea unei clase bonus pe asigurarea RCA.

„Avem propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei pe RCA. Cea mai importantă dintre propuneri este de a introduce o referenţiere şi pe zona de costuri. Noi acum avem o referenţiere, deci un preţ orientativ, dacă vreţi, recomandat, asta înseamnă o referinţă cam cât ar trebui să fie preţul.

Nu e o obligaţie legală, nu te sancţionează nimeni dacă nu aplici preţul ăla, dar orientează piaţa în momentul când vine autoritatea statului şi spune: preţul ar fi cam atât”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, citat de Gândul.

Reparaţiile auto s-au scumpit cu 12%

Ne costă cu aproximativ 12% mai mult să ne reparăm mașina față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului de Statistică.

Printre amendamentele propuse de social-democrați se numără și stabilirea cuantumului despăgubirii „numai prin convenție între asigurătorul RCA și persoana prejudiciată pe baza prețurilor/costurilor de piață ale bunurilor, pieselor componente, subansamblelor, materialelor cât și ale manoperei necesare reparației/recondiționării bunului”.

author avatar
Andrei Ștefan