AcasăSOCIALLovitură pentru salariaţii români! Perioadele de muncă ce nu vor fi socotite...

Lovitură pentru salariaţii români! Perioadele de muncă ce nu vor fi socotite la recalcularea pensiei

pensie

Toți pensionarii români au beneficiat, la începutul acestui an, de o indexare a pensiei, în raport cu inflația, ceea ce se va întâmpla la fiecare început de an.

Însă, potrivit guvernanților, pensiile vor crește din nou din luna septembrie, pentru peste trei milioane de români, după recalculare.

Ce perioade nu se iau în calcul la pensie

Doina Pârcălabu, fostul președinte al Casei Naționale de Pensii, a explicat care sunt, potrivit legii, perioadele care nu vor fi luate în calcul la determinarea punctajului suplimentar pentru punctele de stabilitate.

Așa cum e scris textul de lege, cei care au lucrat după momentul în care au primit prima decizie de pensie nu vor fi luate acele perioade în calcul la determinarea punctajului suplimentar pentru puncte de stabilitate. Sumele încasate ca venituri salariale constituie motiv de recalculare a pensiei… acel surplus ca să spun așa.

O explicație pe care eu o găsesc este și aceea de a stimula rămânerea în activitate înainte de a lua decizia să te pensionezi plecând și de la acest beneficiu”, a spus Doina Pârcălabu.

Pe de altă parte, potrivit actualului șef al Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, sporurile și orele suplimentare vor fi luate în calcul, lucru care nu se întâmpla până acum.

Cine se poate pensiona anticipat

Se schimbă însă și regulile în ceea ce privește pensionarea anticipată în cazul celor care au lucrat în condiții speciale sau deosebite de muncă.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, e explicat, așadar, care sunt românii care se vor putea pensiona anticipat. „Absolut toate dosarele de pensie, indiferent de legea pe care s-a ieșit, pentru toate se va face recalcularea.

Indiferent de legea pe care s-a ieșit, se vor aplica prevederile legii 360 și se va aplica formula de calcul. Este important de știut că nu se acordă beneficii la beneficii. Punctele de stabilitate se obțin doar pentru perioadele contributive.

Dacă ai avut patru luni pe an de condiții deosebite, vei beneficia de acestea, dacă a fost încadrat locul de muncă altfel și dacă angajatorul a plătit.

Dacă nu a plătit, situația este interpretabilă. Dar atât pentru condiții speciale cât și pentru cele deosebite, am reținut beneficiile”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.282 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu m-am pensionat in 2019 si mai lucrez -predau la niste cursuri de calificare si nu am pretentii sa mi se ia in calcul deoarece eu nu platesc CAS (dece as plati 25%) platesc impozitul de 10%.

  2. MAI DERBEDEILOR !,MAI GOLANILOR !MAI CRETINILOR !,CELOR CARE AU LUCRAT DUPA PENSIONARE LE ATI IMPOZITAT SALARIUL !,LE-ATI OPRIT ,CAS ,CASS AU CONTRIBUIT LA SUSTINEREA BUGETULUI DE PENSII !!, IN SCHIMB ACELE PENSII SPECIALE CARE SUNT UMFLATE ARTIFICIAL CU O CONTRIBUTIVITATE MODICA !!!,RAMAN ASA CUM LE-ATI ARANJAT VOI TALHARII ACESTEI TARI. DACA NU SE IAU IN CONSIDERARE ACEI ANI LUCRATI DUPA PENSIONARE DATI ROMANILOR BANII RETINUTI INAPOI PLUS DOBANDA !.
    ROMANIA O TARA NEGUVERNATA CU NISTE LEPRE CE SE PRETIND POLITICIENI ,GUVERNANTI ,PARLAMENTARI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger