AcasăSOCIALLovitură pentru proprietarii de trotinete electrice! Va fi obligatoriu în România, începând...

Lovitură pentru proprietarii de trotinete electrice! Va fi obligatoriu în România, începând cu 2023

trotinetaFără trotinete electrice la Paris: parizienii au votat interzicerea lor

În contextul în care tot mai multe persoane folosesc trotinetele electrice, autoritățile din România pregătesc o lege care prevede asigurarea obligatorie a acestor vehicule.

Se consideră că trotinetele electrice dar şi bicicletele electrice produc daune, iar acestea trebuie să fie acoperite cumva. Autoritatea care supraveghează piața asigurărilor din România va aplica o directivă europeană deja aprobată. Și anume, proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare, începând de anul viitor.

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a declarat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit digi24.ro.

Poliţe RCA pentru trotinete

În primă fază se va modifica legislația primară, apoi schimbările sunt aprobate în Parlament. După acest pas, ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare a noii legi cu respectivele modificări, potrivit ziare.com.

„În ceea ce privește piața RCA și atribuțiile de reglementare ale ASF, anul 2022 este un an de tranziție, an în care instituția noastră va fi implicată în transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118 a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi.

Această nouă directivă apărută la sfârșitul anului trecut aduce o serie de modificări asupra cadrului general european ce privește asigurarea RCA, prevederile acesteia făcând obiectul discuțiilor purtate de Comisia Europeană cu reprezentanții statelor membre prin intermediul Consiliului și Parlamentului European, începând cu anul 2018”, a mai spus Valentin Ionescu.

author avatar
Andreea Vlad