AcasăSOCIALLovitură pentru proprietarii de trotinete electrice! Va fi obligatoriu în România, începând...

Lovitură pentru proprietarii de trotinete electrice! Va fi obligatoriu în România, începând cu 2023

trotinetaFără trotinete electrice la Paris: parizienii au votat interzicerea lor

În contextul în care tot mai multe persoane folosesc trotinetele electrice, autoritățile din România pregătesc o lege care prevede asigurarea obligatorie a acestor vehicule.

Se consideră că trotinetele electrice dar şi bicicletele electrice produc daune, iar acestea trebuie să fie acoperite cumva. Autoritatea care supraveghează piața asigurărilor din România va aplica o directivă europeană deja aprobată. Și anume, proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare, începând de anul viitor.

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a declarat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit digi24.ro.

Poliţe RCA pentru trotinete

În primă fază se va modifica legislația primară, apoi schimbările sunt aprobate în Parlament. După acest pas, ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare a noii legi cu respectivele modificări, potrivit ziare.com.

„În ceea ce privește piața RCA și atribuțiile de reglementare ale ASF, anul 2022 este un an de tranziție, an în care instituția noastră va fi implicată în transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118 a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi.

Această nouă directivă apărută la sfârșitul anului trecut aduce o serie de modificări asupra cadrului general european ce privește asigurarea RCA, prevederile acesteia făcând obiectul discuțiilor purtate de Comisia Europeană cu reprezentanții statelor membre prin intermediul Consiliului și Parlamentului European, începând cu anul 2018”, a mai spus Valentin Ionescu.

author avatar
Andreea Vlad
1.304 afisari

8 COMENTARII

  1. Bună idee. În felul ăsta, poate mai dispar naibii din trocariciurile astea.
    O altă idee bună ar fi ca, dacă te lovește corporatistul cu bărbiță și poșețîcă cu ghidonul, pe trotuar, să ai liber să-l bați de să se cace pe el. Nu că nu se-ntâmplă, dar ar fi frumos să fie și legal.
    Pentru comentatorul de la 12:27:31: cred că și 25 la oră e prea mult. Am văzut copii mici trântiți de jigodiile astea fără să aibă viteză prea mare. Masa contează în cele din urmă.

    • Dacă „unul de pe aici” ar privi dincolo de lungul nasului ar descoperi că ăla cu „bărbiță și poșețîcă” nu ar avea motiv să urce pe trotuar cu trocariciul dacă ar avea piste adecvate…
      Iar LIBER LA BĂTAIE…, DAAA! să fie împotriva celor de-alde plicușor ban, care spoliază bugetele primăriei cu firmele de casă, dar pt biciclisti NU au făcut nimic de 30 de ani încoace…
      Deși modalitatea asta de transport nepoluantă ar trebui stimulată și chiar subvenționată, că tot se dau de ceasul morții cu „încălzirea globală”.

  2. IGHEMONILOR INDRACIȚI, dacă tot dați occidentul ca exemplu, faceți și-n România PISTE ADECVATE pt. bicicliști și trotiniști și nu doar ici-colo niște amărâte caricaturi cu pretenții de piste de biciclete…
    Si veți vedea, dacă mai aveți ceva bun prin căpățânele alea ce le purtați pe umeri, că nu e deloc nevoie de aberațiile pe care le clociți.
    Dar nu va doare pe voi ighemonilor de siguranta plebei, că voi doar căutați o altă vacă bună de muls pentru corporațiile care vor să ne vândă himere cu pretenții de „asigurari”…

    • Băi băiatule, cum dracu’ vrei tu piste ca-n occidentul ăla dubios, când tu ca municipalitate nu ești în stare să faci parcări, mă, PARCĂRI! Sau când omu’ cu mașină sub cur mai are puțin și-și parchează cazanul pe preșul din fața ușii, chit că ar avea parcare la 100 de metri de casă? Și tu vrei piste?? Ia imaginează-ți că se face pe bulevarde ce s-a făcut pe Victoriei, unde dracu’ își pun ăia mașinile, mă? Că ar lua din trotuar, dacă ar putea, pentru pistele alea de căcat, da’ ce să vezi, alea sunt ocupate DE MAȘINI!
      Așa că vezi tu, prietene, una derivă din alta. Nu poți avea un sistem funcțional dacă nu ai fiecare aspect sub control, iar Bucureștiul e gata. Over. Terminat. Pa-pa. Când toți gherțoii vin la cumpărături la megaimaj și-și lasă troacele în carosabil până ies ei cu coșulețele alea pe roți, și-i doare-n pix că blochează traficul, ce naiba mai vrei? Piste?? Serios…?

      • Spune-le astea jigodiilor de la primărie și guvern, că ei isi bat joc de tine…
        Succes!

  3. La ce se mai merita sa iti iei daca trebuie sa-i si faci asigurare? Oricum costa destul de mult sa ai una cat de cat ok, 2000-3000 de ron mai exact, acum trebuie sa si platesti asigurare pentru o basina din aluminiu cu un mic motoras electric, in loc sa avem mai multe piste dedicate.
    Piața lor se va duce dracului, sincer.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger