AcasăSOCIALLovitură pentru părinţii care doresc să călătorească împreună cu copiii în străinătate....

Lovitură pentru părinţii care doresc să călătorească împreună cu copiii în străinătate. Ce-i aşteaptă la întoarcerea în ţară

covidLovitură pentru părinţii care doresc să călătorească împreună cu copiii în străinătate. Ce-i aşteaptă la întoarcerea în ţară

Autorităţile au făcut un anunţ incomod pentru părinţii care doresc să călătorească împreună cu copiii în străinătate.

Aşadar, micuţii care călătoresc cu părinţii vaccinaţi în ţări cu incidenţă ridicată a COVID-19 vor sta în carantină zece zile la întoarcerea în România, întrucât prezintă riscul de a răspândi boala, a declarat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Copiii vor sta 10 zile în carantină

Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii.

În orice caz, dacă, să spunem, o familie călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România, copilul prezintă riscul de a răspândi boala. El este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de zece zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul.

Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei”, a spus medicul.

Prin hotărârea CNSU de luni a fost instituită excepţia de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză.

Acelaşi regim se aplică şi în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Centrele de vaccinare ar putea fi relocate

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că s-ar putea lua în calcul relocarea unor centre de vaccinareîntr-o altă zonă geografică, într-o altă localitate din acelaşi judeţ” dacă se va constata că nu există „o activitate crescută„.

Potrivit medicului, distribuţia centrelor de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ a fost făcută în raport cu densitatea populaţiei şi „în mod deosebit” cu numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, întrucât acolo este „cea mai mare prevalenţă a bolilor cronice”.

author avatar
Andrei Ștefan
243 afisari

2 COMENTARII

  1. Sictir animale demente care ati casapit oameni pe banda rulanta ! Vine si vremea socotelilor .

  2. De parca cei vaccinati nu pot transmite virusul…cea mai mare prostie, lasand vaccinatii sa zburde liber cand ei pot face boala si o pot transmite…..inafara de aia a OMS care la inceputul pandemiei ziceau sa NU purtam masca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger