AcasăSOCIALLovitură pentru Nicușor Dan. Cum arată datele celui mai recent sondaj pe...

Lovitură pentru Nicușor Dan. Cum arată datele celui mai recent sondaj pe București. Câți îi cataloghează activitatea drept „proastă”

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

S-au aflat datele celui mai recent sondaj de opinie realizat de CURS, în Capitală. Sunt informații care vor ajunge, cu siguranță, și în atenția actualului primar general din București, Nicușor Dan. Nu de alta, dar s-a aflat că acesta intenționează să intre din nou în cursa electorală pentru încă un mandat în fotoliul de edil al Capitalei.

E vorba despre un sondaj realizat în perioada 19 – 28 aprilie, universul de eșantionare fiind populaţia adultă rezidentă din Municipiul București. Au participat 1012 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Din sondajul ale cărui rezultate au fost anunțate recent reiese că peste jumătate dintre respondenți consideră a fi drept „proastă” și „foarte proastă” activitatea actualului primar general.

La întrebarea „Cum apreciați activitatea Primarului General Nicușor Dan de când acesta a fost ales?”, răspunsurile au arătat astfel:

sursa foto: curs.ro

Foarte bună 9%
Bună 30%
Proastă 46%
Foarte proastă 11%
NS/NR (nu știu/nu răspund) 4%

Principalele probleme ale Bucureștiului

sursa foto: curs.ro

Chestiunea traficului rutier deschide „lista” principalelor probleme în Capitală, reiese din sondaj, urmată de cea a încălzirii/apei calde.

Mai exact, principalele probleme ale Bucureștiului sunt, în opinia participanților la sondaj, următoarele:

Traficul 28%
Încălzirea/Apa caldă 21%
Problema parcărilor 14%
Poluare 11%
Drumurile 9%

Cum arată situația la nivel de intenție de vot. Partidele din top

sursa foto: curs.ro

Cum ar arăta lucrurile la nivel de intenție de vot, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri? Sondajul indică faptul că PSD-ul ar obține 29% din voturi, iar USR-ul și PNL-ul ar fi la egalitate, cu 17 procente.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, dumneavoastră cu ce partid ați vota?

PSD 29%
USR 17%
PNL 17%
AUR 15%
PMP 5%

author avatar
Andrei Coman