AcasăSOCIALLovitură pentru milioane de pensionari! Ciolacu a dezvăluit planurile Guvernului Cîțu

Lovitură pentru milioane de pensionari! Ciolacu a dezvăluit planurile Guvernului Cîțu

pensionariLovitură pentru milioane de pensionari! Ciolacu a dezvăluit planurile Guvernului Cîțu

Este lovitură de grație pentru milioane de pensionari după ce s-a aflat ce le pregătește Guvernul Cîțu. Marcel Ciolacu susține că Executivul vrea să taie din serviciile de sănătate.

Situația pensionarilor din România este cu atât mai delicată, cu cât pensiile au fost înghețate până în 2022. Măsura face parte din planul Guvernului condus de Florin Cîțu pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, a anunțat liderul PNL Ludovic Orban într-o ședință de coaliție.

Marcel Ciolacu: „Guvernanții caută să îi lovească și mai rău pe vârstnici”

Colac peste pupăză, premierul vrea să taie și din serviciile de sănătate în plină pandemie. Cel puțin asta susține liderul social-democraților într-o postare pe Facebook. „După ce le-au înghețat pensiile, Guvernul Cîțu mai aplică o lovitură vârstnicilor tăindu-le și din serviciile de sănătate în plină pandemie!”, scrie Marcel Ciolacu.

„Astfel, în proiectul Contractului Cadru, propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai acorde asistență medicală pensionarilor prin scăderea drastică și cinică a punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani.

Asta în condițiile în care este evident că vârstnicii fac parte din categoriile vulnerabile și expuse riscurilor de sănătate. Este revoltător că au putut să se gândească la o asemenea enormitate! În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernanții caută să îi lovească și mai rău pe vârstnici.”, acuză președintele PSD.

PSD susține că se află alături de pensionari și de medicii de familie care cer retragerea urgentă a acestui proiect de contract cadru. „Iar dacă noul ministru al Sănătății acceptă această nouă mizerie la adresa vârstnicilor, înseamnă că nu s-a schimbat nimic față de mandatul dezastruos al lui Vlad Voiculescu!”, conchide Marcel Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad
762 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger