AcasăSOCIALLovitură pentru autorităţile române: condiţionarea vaccinării sau a testării la evenimente este...

Lovitură pentru autorităţile române: condiţionarea vaccinării sau a testării la evenimente este discriminatorie! Curtea de Apel Cluj a dat verdictul

vaccin_dozaLovitură pentru autorităţile române: Condiţia vaccinării sau a testării la evenimente este discriminatorie! Curtea de Apel Cluj a dat verdictul

Precedent important stabilit de Curtea de Apel Cluj! Aceasta a anulat mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ.

Curtea de Apel Cluj a publicat, marţi, motivarea deciziei de anulare a unor prevederi din din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente de vaccinare, de trecerea prin boală sau de prezentarea unui test negativ de coronavirus.

Instanţa a apărat scepticii vaccinului

Cum şi-a justificat Curtea de Apel Clul verdictul? Prin faptul că foarte multe persoane, din cauza convingerilor religioase, sau a stării de sănătate nu pot recurge la măsura vaccinării şi prin urmare sunt excluse de la toate activităţile sportive, culturale, sociale permise de Hotărârea de Guvern.

De asemenea, la momentul adoptării hotărârii, salariul mediu net în România era de aproximativ 3.500 de lei fără să vorbim de venitul minim pe economie şi de faptul că există persoane care nu au nici măcar acest venit.

Or, efectuarea unui test RT-PCR sau a unui test antigen rapid trebuie să se realizeze la un laborator medical care să certifice exactitatea rezultatului testului şi cum aceste teste nu sunt gratuite foarte multe persoane nu vor avea posibilitatea financiară să efectueze acest test şi prin urmare vor fi nevoite să recurgă la vaccin care este gratuit pentru a putea participa la aceste activităţi”, a explicat Curtea de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj nu este de acord nici un realizarea vaccinării la intrarea pe o arenă sportivă.

Vaccinarea, aşa cum arată chiar hotărârea de guvern, are relevanţă doar în ipoteza în care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, or impunerea vaccinării la intrarea în incinta arenei sportive poate fi periculoasă pentru viaţa şi sănătatea acestor persoane, deoarece în anumite situaţii vaccinul poate avea şi efecte negative amplificate de atmosfera competiţiei sportive la care participă aceşti spectatori vaccinaţi la intrarea în incinţă”, a menţionat sursa citată.

author avatar
Andrei Ștefan