AcasăSOCIALLOVITURĂ pentru angajaţii de la stat: în prag de Crăciun, Ludovic Orban...

LOVITURĂ pentru angajaţii de la stat: în prag de Crăciun, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari!

Ludovic OrbanLOVITURĂ pentru angajaţii de la stat: în prag de Sărbători, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari

Premierul României a anunţat că vrea să mai scape din angajaţii de la stat care nu-şi fac treaba. „Vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare”, a spus Ludovic Orban.

Promisiune: se dă afară, dar…

Ludovic Orban a ţinut să precizeze că măsurile de austeritate pe care le va lua Guvernul nu vor afecta salariile angajaţilor care îşi vor păstra locurile de muncă.

Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să face un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public”, a declarat prim-ministrul, precizând că sunt în pericol cei obişnuiţi să se facă că muncesc.

„România a plecat de la un deficit moştenit de 4,6%. Deficitul de 9,1 trebuie privit şi în dinamica lui, este un deficit pe care l-ai păstrat din anul anterior. Alte ţări se duc la deficite mai mari în condiţiile în care nu aveau deficit.

La noi, creşterea deficitului este mai mică decât creşterea deficitului în alte ţări europene. Inclusiv dinamica Produsului Intern Brut raportat la media europeană ne plasează cu 2,4% PIB într-o situaţie mai bună decât media europeană. În România, de exemplu, a crescut salariul mediu net„, a zis Orban la postul RomaniaTV.

Orban crede că economia dă semne de viaţă

Nu există tăiere, dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public.

Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă„, a mai spus prim-ministrul pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
4.110 afisari

5 COMENTARII

  1. Tovarășu Orban sunt Regiii Autonome unde angajații sunt pensionarii care încasează și salarii și pensie, ce facem cu ăia???????Au 66,67 de aniii, chiar așa de buni sunt, nu mai au dinți în gură au diabet, hipertensiune arteriala, uniii sunt obezi,,,,,,, și mă opresc aici, totuși faceți ceva?????

  2. @ Guvernarea liberală ar putea arăta și faptul că s-a boierit și poporul, care stă în carantină datorită restricțiilor, guvernul având responsabilitatea asigurării celor necesare existenței, nu numai liderii liberali , boierii de odinioară și aspiranții actuali la poziții sociale de boieri, boierași, beizadele, nu ca la , 1437-1437 ,1514, 1784 ,1821, 1848, 1907, 1933, 1989, când mai făceau răscoale și revoluții, ?

  3. e plin de persoane pensionate
    in aparatul de stat care cumuleaza si pensie si salariu
    e plin de persoane care indeplinesc comditii pentru pensie au anii de munca
    dar nu vor sa lase tineriii pt ca salariu le este mai mare decat pensia nu inteleg cum nu sectem de COvid
    ei uitat ca altii au iesit la 55 ani ca sa la se babele si mosnegiide azi care habar n au de calculator
    conform declaratiilor de avere sunt persoane cu functii importante
    care fara o lege propusa de interzicere cumulare pensie salar nu renununta .
    Niste nesimtiti care nu se mai satura si ne pleaca copii in alte parti de nu i mai vedem.cu anii
    studiaza aici si pleaca in Anglia Germania pentru ca nu au loc de munca

  4. babele si mosnegii sa lase locul liber peste 60 ca s ciudati si expirati
    sa renunte ori la pensie ori la salariu

  5. inchidem activitati ca sa concediem
    Pai parca Guvernul Zero relansa Romania !
    Cladim o Romanie noua pe amenzi si pe concedieri de natura liberala ?
    Bun Plan !
    lasam pensionari si salariati la stat cu salarii si pensiipeste 3000eur
    si de ce nu dimunuati si la medici ca au cam mult in timp
    mai atrafeti fonduri pentru tineri ca s disperati studentii
    si ei va vor vota zero

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger