AcasăSOCIALLovitura Guvernului pentru dezvoltatorii imobiliari: decizia asta îi obligă la cheltuieli imense!

Lovitura Guvernului pentru dezvoltatorii imobiliari: decizia asta îi obligă la cheltuieli imense!

Centrale-termiceLovitura Guvernului pentru dezvoltatorii imobiliari: decizia asta îi obligă la cheltuieli imense!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise în blocurile noi din luna ianuarie sau februarie, cel târziu. Ministrul a precizat că la începutul anului viitor ar putea exista actul normativ privind această măsură.

Întrebat de centralele de apartament, dacă vor fi interzise și ce se întâmplă cu cele deja montate, ministrul mediului a răspuns: „La cele actuale nu există o alternativă, pentru că acolo unde au fost falimentate sistemele de încălzire centralizată, cetățeanul nu are altă soluție decât centrală individuală de apartament”.

Povara cheltuielilor, pe umedii dezvoltatorilor

Măsura ar putea fi aplicată chiar din luna ianuarie, cel mai târziu februarie 2022, iar din acel moment dezvoltatorii nu vor mai putea monta centrale individuale.

Chiar dacă o astfel de decizie va avea un efect benefic din prisma reducerii poluării, faptul că statul nu contribuie în niciun fel la această tranziție va face ca mare parte din povara costurilor suplimentare să cadă în seama celor care-și cumpără locuințe în blocuri noi.

Potrivit dezvoltatorilor imobiliari, instalarea unei centrale de scară costă cu cel puțin 50% mai mult decât instalarea centralelor individuale, iar efectul final ar putea fi o creștere a prețului pe apartament de circa 10.000 de euro.

Centralele individuale noi pot fi înlocuite

Întrebat ce se întâmplă cu cei care au deja montate centrale proprii de apartament, le pot înlocui atunci când ies din garanție, Barna a spus: „Da, cu siguranță. Nu se pune problema în apartamentele existente unde nu este alternativă pentru centrală individuală.

Măsura vizează doar blocurile noi, acolo unde se contruiesc acum apartamente și e varianta instalării unei centrale la nivel de scară. În blocurile vechi, unde sunt montate centrale, nu s-a pus problema interzicerii”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.030 afisari

6 COMENTARII

  1. e foarte simplu nu mai cumparam apartamente noi, centrala este net superioara oricarei alte forme de incalzire intrucat ofera autonomie energetica un concept pe care comunistii astia imputiti il detesta cu pasiune

  2. Ca sa montezi o centrala de apartament,in momentul acesta,cisturile sunt cu aproximatie,undeva la 7-8000 de lei.
    Daca montezi centrala de scara,in functie de cate apartamente sunt pe scara,scad costurile per apartament cu minim 10%,daca blocul are centrala,xosturile scad cu 15-20 %,pe apartament.
    Este adevarat ca investitia initiala este mare,dar impartind costul investitiei la numarul de apartamente,veti observa o scadere a costurilor
    …dar cum in romanica dezvoltatorii vor monta tot ce este mai ieftin…tot ei vor fi in avantaj….

    • e vorba de autonomie nu de costuri – eu dau drumul cand vreau eu la centrala, iar daca vecinul n-are bani de dat pentru motorina la centrala de bloc eu tot am caldura cat si cand vreau eu, capisci? Iar asta cu gazele e o vrajeala comunista ieftina. Nu le-a pasat niciodata comunistilor de gaze dar de adunat totul la gramada de unde se pot infrupta nestingheriti si fara urme, da.

  3. Băi moghioroi, ai învățat la şcoala că plantele absorb CO2 din atmosferă si ne dau Oxigen?
    Dacă n-ai învățat ai nota 3. Stai jos că este dat cu mătura.
    Voi bozgorii nemernici începeți să ne calcati pe nervi. La fel ca boul de Cheke Attila care ne-a închis spitalele acum câțiva ani.
    Voi bozgorii aveți boală pe români si vreți să-i scufundati. E dispoziție de la seful vostru din Ungurica bozgorica? Este a dracu pielea pe voi, v-ați văzut sefi in ROMÂNIA NOASTRĂ, A ROMÂNILOR CU SÂNGE DE ROMÂN?
    Băi jagardelelor, voi tot bozgori rămâneți. Eu unul nu v-as mai pune vreodată în vreo guvernare.
    MARŞ CU BOZGORII AFARĂ DIN ROMÂNIA!

  4. Gunoiul asta pune in aplicare dispozitiile asumate prin PNRR, atat in cazul centralelor, cat si in situatia autovehiculelor vechi. In numele ,,luptei impotriva poluarii”, rahatii astia vremelnici ne impun reguli si taxe, la randul lor impuse de mUE, dar eu i-as intreba pe politicieni si in special boanghina asta imputita de tantos, el are veniturile unui roman de rand, care nu-si poate permite luxul unei mizerii de masini electrice, unei vile de lux. Pai futu-va-n gura sa va fut, cat mai strangeti cureaua, cat va mai bateti joc de natia asta pe care o furati si o talhariti ? Se sparge buboiul, se revolta romanii si o sa fugiti ca sobolanii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger