AcasăSOCIALLovitură de teatru în scandalul SNAP: ”Hoțul strigă hoții”

Lovitură de teatru în scandalul SNAP: ”Hoțul strigă hoții”

Iulian Surugiu, acuzat că sifonează banii polițiștilor

Sindicatul Național al Agenților de Poliție se află la un pas de desființare, iar membrii săi nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă. Deși președintele de onoare al acestuia, Iulian Surugiu, a acuzat conducerea aleasă în mod legal că ar fi furat banii membrilor, se pare că lucrurile stau tocmai invers, după cum ne spune vicepreședintele SNAP, Remus Tiulescu.

Iulian Surugiu este cel care a fondat Sindicatul Național al Agenților de Poliție, ajungând la aproape 11.000 de membri. În 2016, Surugiu a fost arestat, și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le deținea în sindicat și, conform statutului, a fost organizat un congres pentru alegerea noii conduceri a sindicatului. Despre noua conducere, legal aleasă, nu prea s-a auzit mare lucru. Și asta pentru că, în 2017 Iulian Surugiu s-a întors și a organizat un alt congres, pentru a-și obține funcția înapoi. Congresul din 2017, ne spune Remus Tiulescu, vicepreședintele din conducerea aleasă în 2016, a fost nestatutar, având în vedere că un congres pentru alegerea conducerii se organizează din 4 în 4 ani. Alegerile din 2017 au fost contestate cu succes în instanță, însă în 2018 Iulian Surugiu a organizat un alt congres, invalidat și acesta de instanță. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Iulian Surugiu să conducă sindicatul în continuare, absolut ilegal, spune actuala conducere.

Cum însă președintele în acte, Adrian Diugu, și vicepreședinții Remus Tiulescu și Viorel Stroe nu apăreau pe site-ul oficial al SNAP, al cărui administrator era în legătură directă cu Iulian Surugiu, aceștia păreau să nu existe. Potrivit președintelui SNAP, Adrian Diugu, Iulian Surugiu i-a dat afară pe cei din conducerea aleasă, deși nu avea niciun drept să facă acest lucru. Acum se judecă în instanță, unii au câștigat, iar alții așteaptă decizia instanței. Remus Tiulescu susține că în toată această perioadă toți cei din conducerea aleasă în 2016 au desfășurat activități sindicale, însă salariile nu și le-au încasat. ”În 2017, Iulian Surugiu și-a făcut contract de muncă, semnat de el în calitate de angajator, adică de președinte, dar și în calitate de angajat al SNAP și l-a depus la ITM și și-a luat salariu. Dar, culmea, el nu avea calitatea de angajator, pentru că acel congres din 2017 era lovit de nulitate, prin decizia instanței”, ne-a declarat Remus Tiulescu, vicepreședintele SNAP.

Dosar penal pentru Surugiu

Remus Tiulescu ne mai spune că Iulian Surugiu are și în prezent calitatea de inculpat într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală și că acuzația că ei, cei din conducerea aleasă la congresul din 2016, ar fi furat banii membrilor este total nefondată, având în vedere că nu au acces la fondurile SNAP.  ”Noi, de bună credință, ne-am dus și am luptat pentru acest sindicat și am ajuns până la 11.000-12.000 de membri. Eu, din timpul meu liber, plecam în țară și făceam birouri teritoriale în județe, cu alți 7 membri. Nu domnul Surugiu. Noi am bătut țara în lung și în lat și am făcut sacrificii enorme. Ca să ce? Pe parcurs am constatat că Iulian Surugiu nu era cine credeam noi că este. Și iată, hoțul strigă hoții. Dacă eu am furat să vină cu probe. Te duci și acuzi că cineva a făcut <<bara-bara>> cu instanțele judecătorești. Păi eu am avut vreo 11 instanțe judecătorești și de unde aveam eu posibilitatea să cumpăr atâtea instanțe? Toate acuzațiile pe care ni le-a adus Iulian Surugiu sunt absolut nefondate. Domnul Diugu Adrian Ioan, actualul președinte executiv al SNAP, nu a avut niciodată acces în bancă. Singurul care au avut drept de semnătură în bancă au fost Dragu Marian, trezorier, care este mână în mână cu domnul Surugiu, și care a retras bani din bancă”, ne-a precizat Remus Tiulescu, vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

Salarii din bonuri de benzină

Conducerea validată a SNAP susține că banii retrași din bancă de trezorierul Dragu Marian au fost cheltuiți pentru concursuri de pescuit în județe, reale sau nereale, și pe combustibil. ”Erau niște bonuri de benzină băgate, prin care, domnul Surugiu, secretarul general Ștefan Alexandru, Mandache Constantin, prim-vicepreședinte, și trezorierul Dragu Marian își iau, practic, niște salarii de 1000-1.500 de lei. Adică Iulian Surugiu nu are calitate de angajat al SNAP, fiind pensionar, și în fiecare lună consumă acest salariu de 1.000-1.500 de lei și chiar și 2.000 de lei din bonuri de benzină. Eu, din februarie 2020 și până în prezent, nu mi-am primit niciun salariu și am acțiune în instanță pentru asta. Și pe mine mă acuză că am furat, deși nici salariul nu mi l-am luat și nici acces la bani nu aveam”, ne-a mai precizat Remus Tiulescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.182 afisari

5 COMENTARII

    • Pai poate ne spui de blocurile domnului surugiu, din prelungirea ghencea si a cumnatului? Daca esti atat de informat?

  1. Il cunosc bine pe Surugiu. Este o TABLA la propriu…(chiar daca a fost inaintat de subinginerul Toba, in corpul ofiterilor-subinspector, la iesirea la pensie). Din maistru la metrou, a ajuns subofiter de politie….Toata cariera nu a facut decit sa se ocupe de colectarea de fier vechi, din fostele fabrici si uzine ce se inchideau in aniil ’90 si erau in zona de competenta din sectorul 6. A mituit toata conducerea Politiei din anii ’90-2000. Colonelul Udroiu. seful Politiei sect. 6 , fugea de frica sa nu se intilneasca cu el. Tin minte ca lt. Cring de la Sectia 21 era partenerul lui de colectare.De altfel asta a si fost condamnat si dat afara din politie….Surugiu avea 2 centre de colectare fier vechi si materiale neferoase, pe numele rudelor. Unul este situat pe bd Timisoara, vis a vis de fosta fabrica Frigocom pe care a dezmembrat-o surub cu surub si altul….mai nou in Prelungirea Ghencea vis a vis de Lukoil. Acum si-a deschis altul pe Soseaua de Centura, linga Poligonul Domnesti. Un agramat, cu tupeu care a facut o avere imensa lucrind in Politie….Are terenuri si vile de vinzare in Bragadiru si Domnesti. Se plimba cu o Toyota Land Cruiser inmatriculata in Republica Moldova( valoare noua 120000 euro)….ca doar n-o fi prost sa plateasca taxe si asigurari in Romania ,sau cu un Jeep Rubicon ( valoare …lejer 40000 euro)… Iar voi, fraierilor, care il platiti , stati in ploaie si viscol cu viata atirnind de cheful oricarui borfas care poate sa scoata cutitul sau te miri ce arma si sa va indolieze familia….Surugiu Iulian-un jeg si o pata la fel de mare ca Toba Petre-subinginerul ajuns seful IGPR-ului- pe obrazul Politiei si al miilor de lucratori ce isi fac datoria infruntind pericole….fara ca cineva sa-i stie, pe salarii modeste…

  2. Asta e reactia nazista pentru faptul de a fi facut publica patania cu infectarea dupa a treia doza de otrava si ”sfatul” DSP Bucuresti ca se poate plimba liber pe strada, dar cu masca pe bot ???
    Mai bine nu publicati mizeria asta de denunt militienesc !
    Daca aveti sesizari despre incalcarea legii de catre Surugiu, mergeti dracului la Parchet, asa cum ii sta bine oricarui militian !!!
    Slugilor !!!

  3. Bună dimineața
    Aveți hotărî definitive in plagiate, există omai declanșați cercetările administrative și recuperați banii statului.
    Sindicatele, sesizați parchetele sau sunteți complici cu electricianul, nu mai scriți prostii treceți la fapte.
    Parchetele chiar așa sunteți luate de nas, scoateți filmele și înregistrările cei cinstiți care nu ați consumat iarbă de la CCA.
    PRESA UNDE ESTE CU PURADEI CARE DOAR CITESC PE PROMPTER AJUTATI STATUL ROMÂN.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger