AcasăSOCIALLoteria vaccinării. Când are loc prima extragere și care sunt pașii de...

Loteria vaccinării. Când are loc prima extragere și care sunt pașii de înscriere

loteria vaccinariiLoteria vaccinării. Când are loc prima extragere și care sunt pașii de înscriere

Autoritățile recompensează cu bani românii care s-au vaccinat anti-Covid-19. Loteria de vaccinare acordă premii în bani tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Prima extragere are loc chiar duminica aceasta, pe 3 octombrie, iar înscrierea este vineri, 1 octombrie.

Înscrierea la Loteria de vaccinare se va face pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele cu schemă completă de vaccinare, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului.

Pașii de înscriere

1. accesare site https://certificat-covid.gov.ro;

2. autentificare: se introduce adresa de e-mail;

3. verificare e-mail: link de autentificare;

4. accesare e-mail primit de la platforma „Certificate COVID”;

5. accesare buton „Autentificare”,

6. identificare certificat de vaccinare al persoanei pentru care se va înregistra participarea la loterie;

7. accesare buton „Vizualizare certificat”;

8. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile de participare”

9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;

10. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE

După înscriere, participantul va primi un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație, potrivit hotnews.ro. Înscrierea pornește cu numărul de ordine 1, pentru primul participant înscris, și continuă până la finalizarea Loteriei de vaccinare, respectiv până la data de 31.12.2021, ora 12:00. Numărul de ordine alocat se transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Extragerile săptămânale

Extragerea va fi făcută de către Loteria Română. Extragerile se vor efectua cu urna TOPAZE de 7 cifre, ceea ce va permite extragerea unui număr din intervalul 1 — 9.999.999. Introducerea bilelor în urnă se va efectua în funcție de numărul participanților înscriși pentru extragerea respectivă, astfel încât extragerea se va realiza pornind de la cifra unităților la cifra milioanelor, după caz, pentru a fi respectat numărul maxim de participanți pentru fiecare extragere în parte.

Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris) și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1;

Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:

Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

Extragerile lunare

Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris în săptămâna 1) și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5;

Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9.

Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

Extragerile finale

Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

Ce premii se dau

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

• 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);

• 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);

• 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3

Numerele extrase la extragerile finale vor reprezenta numerele de ordine câștigătoare ale premiului de 1.000.000 lei și ale premiului de 500.000 lei, care vor avea loc în data de 31 decembrie 2021.

author avatar
Andreea Vlad