AcasăSOCIALLocurile de joacă din Capitală, luate la verificat. S-au găsit mai multe...

Locurile de joacă din Capitală, luate la verificat. S-au găsit mai multe nereguli/A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

sursa foto: captură video Facebook/Rareș Hopincă

Mai multe locuri de joacă din Capitală au fost luate la puricat. N-au lipsit neregulile.

Astfel că prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a convocat pentru vineri, 11 august, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din capitală cu privire la prevenirea accidentării copiilor în locurile de joacă – s-a informat prin intermediul unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Prefectură.

„În cursul zilei de astăzi, 09.08.2023, prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a efectuat o serie de verificări în mai multe locuri de joacă de pe raza Municipiului Bucureşti. În urma vizitei în teren au fost constatate mai multe nereguli ce pot pune în pericol viaţa şi siguranţa copiilor şi nu numai.

În scopul prevenirii unor situaţii similare cu cea petrecută în urmă cu două zile într-un parc din Capitală, prefectul Municipiului Bucureşti a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, vineri – 11.08.2023, la ora 10.00”, se precizează în comunicat.

Hopincă: Am pregătit un set de măsuri

Prefectul însuși a anunțat, la rândul său, pe pagina de Facebook, faptul că a ieșit miercuri pe teren pentru a vedea situația în mai multe spații de joacă destinate celor mici, aflate pe raza Capitalei.

„Am considerat că este o prioritate să dispunem controale și verificări la mai multe locuri de joacă din București, date fiind evenimentele nefericite produse în ultima perioadă. Am ieșit astăzi pe teren și am vizitat mai multe spații de recreere pentru cei mici de pe raza Capitalei și am observat o serie de nereguli.

Le-am notat pe toate și am pregătit un set de măsuri, pe care îl voi propune și îl vom discuta vineri, de la ora 10:00, în cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Îmi doresc să reușim să rezolvăm cât mai rapid acest tip de probleme și să ne asigurăm că luăm toate măsurile necesare de prevenție pentru a preîntâmpina evenimente nefericite. Locurile de joacă, școlile și spitalele sunt spații vulnerabile, sensibile, iar atenția în ceea ce le privește trebuie să fie sporită”, a transmis Hopincă, pe rețeaua de socializare.

Vă amintim că luni, o fetiță de 11 ani s-a electrocutat într-un părculeț din sectorul 6. Copila a fost dusă urgent la spitalul „Grigore Alexandrescu”. Ulterior s-a aflat că fata e în stare stabilă. Poliția face cercetări în acest caz.

author avatar
Andrei Coman