AcasăSOCIALLocuri de muncă pentru sezonul estival 2024. Salariul porneşte de la 3.000...

Locuri de muncă pentru sezonul estival 2024. Salariul porneşte de la 3.000 lei. Românii, dezinteresaţi, dar străinii „se bat” pe ele

Nu mai e mult până la noul sezon estival 2024. Odată cu reîntoarecerea oamenilor pe plajă, la malul mării, se dă şi startul angajărilor în domeniul HoReCa.

Mii de locuri de muncă au fost deja scoase la concurs, iar oferta este una diversificată – de la recepţioneri, ospătari sau bucătari, până la cameriste ori personal pentru curăţenie, conform Antena 1.

Ce posturi se caută

„Este nevoie de personal în toate compartimentele de hotel. Este nevoie de cameriste, de ospătari, de bucătari, beach boy, pentru cei care operăm şi pe plajă. Motiv pentru care așteptăm să se înscrie la interviuri cei doritori”, anunţă un manager de hotel.

Iar pentru a începe sezonul estival cum se cuvine, antreprenorii sunt dispuşi să le ofere potenţialilor angajaţi salarii care pornesc de la 3.000 de lei, dar şi pregătire de specialitate în domeniu.

Străinii, salvarea patronilor din HoReCa

Iar cum nevoia este mare, iar cerea prea mică, patronii sunt nevoiţi să îşi caute angajaţi şi peste hotare. Pentru muncitorii care vin de peste mări şi ţări, hotelierii le pun la dispoziţie condiţii speciale de cazare.

„În total vom avea 50 de străini. Prin mari eforturi ei au cazare şi mesele asigurate. Salariile au fost la fel, nu am făcut rabat şi nici diferenţe”, a zis managerul de hotel.

Concluzia? Antreprenorii de la malul mării ar mai avea nevoie de 10.000 de angajaţi pentru a putea da startul sezonului estival.

author avatar
Andrei Ștefan