AcasăSOCIALLocuitorii din Delta Dunării, PĂRĂSIŢI de stat pe insule! Navrom aruncă ANCORA!

Locuitorii din Delta Dunării, PĂRĂSIŢI de stat pe insule! Navrom aruncă ANCORA!

Foto: descoperadeltadunarii.ro

Societatea privată care asigură efectuarea curselor regulate între Tulcea şi localităţile din Delta Dunării, în baza contractului încheiat cu Ministerul Transporturilor, va suspenda începând de luni această activitate, motivând că măsura este cauzată de debite de peste 4,6 milioane de lei neplătite de către autoritatea centrală.

Astfel, locuitorii din localitățile izolate din Delta Dunării riscă să fie și mai rupți de lume.

NU mai sunt bani de combustibil

Compania care asigură transportul pe Dunăre la prețuri mai mici, subvenționate de Ministerul Transporturilor, spune că nu mai are bani de combustibil.

Datoria Ministerului față de compania noastră este în jur de 4 milioane 700 de lei astăzi, plus datoriile față de legile speciale, adică vorbim de diferența pentru transportul pensionarilor, legile speciale, cei care călătoresc cu noi.

Și acolo e o datorie, nu foarte mare. Am ajuns în acestă situație pentru că nu mai avem carburant”, a spus Nicolae Chichi, director Navrom Delta Tulcea.

Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului Transporturilor afirmă că situația nu stă chiar așa.

În baza unui contract încheiat în urma unei licitaţii organizate periodic de Ministerul Transporturilor, societatea Navrom Delta SA asigură transportul regulat de călători şi mărfuri în Delta Dunării. Transportul produselor de strictă necesitate este gratuit, iar cel al persoanelor care au domiciliul în localităţile din rezervaţie este subvenţionat.

Vacanţele românilor, date peste cap

„Și cu ce o să navigăm noi, sulinenii? Cu căruța?!”, spune o femeie.

„Încurcă planurile tuturor, în special pentru localnici. Și mă gândesc că m-am interesat în legătură cu prețurile la alte bărci. Sunt mult mai scumpe față de Navrom. Asta înseamnă o cheltuială în plus pentru noi”, spune o tânără.

În localităţile înconjurate de ape din Deltă trăiesc circa 10.000 de persoane.

Transportul persoanelor între Tulcea şi satele respective este făcut şi de firme private care deţin ambarcaţiuni de dimensiuni mici şi care nu au nicio obligaţie de a oferi reducere persoanelor din Deltă şi care nici nu îndeplinesc condiţiile impuse de stat societăţii Navrom Delta SA pentru a asigura transportul persoanelor în condiţii de siguranţă.

author avatar
Andrei Ștefan
520 afisari

3 COMENTARII

  1. „Și cu ce o să navigăm noi, sulinenii? Cu căruța?!”
    Da’ cine P I Z D A M A-T II te-a trimis sa dormi in papura si stuf, nebuno?

    • Papageorgis Paradiss 2022-06-26 16:22 16:22:09
      O sa aveti o Foame in voi de nu veti sti unde o sa dormiti la noapte…..oficial cica averea romanilor e de 500 miliarde euro….de fapt vreo 200 miliarde cel mult….dar aveti si 200 miliarde datorie….robi sclavi pentru 40 Ani,,,,,La Multi Ani Romania 2062 de ziua drapelului.Mai vorbim atunci.
      Sincer,avand in vedere ca EU ma „abtin” de la VOT….nu stiu cum veti cobora din blocuri…cu tot apartamentul=Cutremur….sau cu portareii,executorii….din astea…la fel de Sincer nu-mi pasa

  2. Si ce are sa faca totusi acest NAVROM cu navele? Le inchiriaza pt nunti si botezuri? Le pune roti si GPL si face taximetrie? O sa vina un intreprinzator moldovenesc (ca tot au port la Dunare si flota comerciala) si o sa deschida o afacere, bineinteles dupa ce va unge in stanga si dreapta, ca sa nu fie boicotat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger