AcasăSOCIALCapitala, tot mai aproape de carantină! Localitățile de lângă București în care...

Capitala, tot mai aproape de carantină! Localitățile de lângă București în care au apărut restricțiile

Localitățile de lângă București intră în carantină. Autoritățile au anunțat restricțiile!

După ce rata de incidență a trecut de pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, mai multe localități din preajma Capitalei intră în scenariul roșu. Măsurile de restricție vor fi pe o perioadă de 14 zile, după care vor fi reevaluate.

Situație gravă din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2 lângă București. Cele 11 localități care îndeplinesc criterii de intrare în carantină, conform unui document DSP și INSP Ilfov, sunt Popești Leordeni, Berceni, Otopeni, 1 Decembrie, Mogoșoaia, Dobroiești, Buftea, Bragadiru, Chiajna, Corbeanca și Snagov, potrivit realitatea.net.

Alte două localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu de la sfârșitul lunii octombrie, Berceni și Dărăști.

INSP spune însă că mulți dintre locuitorii acestor localități se deplasează în scop de serviciu în București. Prin urmare, carantinarea nu ar avea efectul scontat, așa că se au în vedere restricții mai dure, cum ar fi interzicerea circulației și pe timp de zi, exceptând cazurile motivate, interzicerea funcționării cafenelelor și teraselor, și suplimentarea mijloacelor de transport.

O decizie în acest sens urmează să fie luată, astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Situația îmbolnăvirilor

Bilanțul infectărilor până miercuri, 18 noiembrie, era de 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). La ultima raportarea, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 10.000 de noi cazuri și 168 de decese.

„Până astăzi, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

261.387 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.”, arată comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

author avatar
Andreea Vlad
571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger