AcasăSOCIALLitoralul la raport: cum s-a încheiat sezonul estival 2021

Litoralul la raport: cum s-a încheiat sezonul estival 2021

litoralMamaia revine în preferințele românilor. Cât costă un sejur pe litoralul românesc, la începutul lunii iunie

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut bilanțul la final de sezon pe litoral. Costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat și irascibil, este prima concluzie a directorului ANPC.

Paul Anghel spune că au avut loc peste 1.250 de acţiuni de control în stațiunile de la malul Mării Negre și în Delta Dunării, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de circa 3 milioane de lei. În urma acestor controale, au fost oprite temporar de la comercializare şi produse în valoare de circa 950.000 lei.

De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de aproximativ 450.000 lei, respectiv a fost oprită temporar prestarea serviciului în 84 de unităţi. Mai mult, în cazul a trei operatori economici a fost propusă închiderea temporară a unităţii, până la 6 luni.

Tarife mari, sezon scurt, personal nepregătit

În privinţa aspectului staţiunilor de la malul Mării Negre, Paul Anghel este de părere că situaţia nu este cea mai bună, „cu excepţia Constanţei şi a staţiunii Mamaia”.

„Am sesizat tarife mari și foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor și chiar și la mâncare. Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob poate chiar cu stațiunile renumite pentru tarifele exorbitante. Mi s-a spus că piața ține…până când?

Este adevărat faptul că anumite prețuri/costuri au crescut (vezi transport etc.), sezonul s-a scurtat , dar…..

– aceleași servicii care lasă de dorit.
– costuri nejustificate
– personal nepregătit, extenuat și irascibil
– atitudine sfidătoare
– patroni care nu înțeleg relația serviciu/cost/respect

– dughenizare, aplecătoare pe post de spații comerciale (unele ar vrea să deservească chiar și alimentație publică).”, scrie pe pagina de socializare a lui Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

author avatar
Andreea Vlad
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger