AcasăSOCIALLista țărilor cu risc epidemiologic, ACTUALIZATĂ. Noi state în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic, ACTUALIZATĂ. Noi state în zona roșie

listaLista țărilor cu risc epidemiologic, ACTUALIZATĂ. Noi state în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Astfel, Turcia, SUA și Muntenegru trec în zona roșie, în timp ce Olanda și Malta intră în zona galbenă. Grecia rămâne în continuare pe lista roșie.

O nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID a fost adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Lista intră în vigoare începând cu data de 15 august, ora 00.00.

Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Ei sunt obligați să prezinte un certificat de vaccinare. La nivelul Uniunii Europene, de vineri, 13 august, va fi valabil doar certificatul digital Covid.

Excepții de la carantină

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Principalele modificări survenite după actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

  • în zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;
  • în zona galbenă au intrat:
    – din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;
    – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;
  • în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe.

Vezi aici lista țărilor cu risc epidemiologic!

author avatar
Andreea Vlad
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger