AcasăSOCIALLista noilor vouchere pentru români, promise de Cabinetul lui Marcel Ciolacu. Ce...

Lista noilor vouchere pentru români, promise de Cabinetul lui Marcel Ciolacu. Ce categorii vor beneficia de ele

vouchereLista noilor vouchere pentru români, promise de Cabinetul lui Marcel Ciolacu. Ce categorii vor beneficia de ele

Noul guvern condus de Marcel Ciolacu a propus în programul de guvernare noi vouchere sociale. Este vorba despre tichete pentru sport, carburanţi, alimente, creşe şi grădiniţe, pentru mame, dar şi pensionari.

Există o listă întreagă de vouchere care ar urma să fie acordate românilor în anumite condiţii.

Vouchere pentru carburanți și after-school

Doar că acum este vorba despre și mai multe tichete, inclusiv pentru sport, carburanţi, alimente, creşe şi grădiniţe, pentru mame, dar şi pensionari.

Ce vouchere a inclus Guvernul Ciolacu în programul de guvernare al PSD și cui se acordă:

1. vouchere pentru sport, creaţie, artă – în cazul familiilor monoparentale

2. card naţional pentru reduceri la alimente, carburanţi, transport, servicii bancare, educaţie, recreaţie – în cazul familiilor cu mai mult de trei copii

3. vouchere pentru after-school, creşe, grădiniţe particulare – pentru familiile care au aproximativ 8.000 de lei venitul

4. vouchere 2.500 de lei pentru consultaţii şi analize – pentru viitoarele mame

5. circa 1,5 milioane de pensionari cu pensia minimă sau cu pensie de invaliditate vor primi mese calde, pachete alimentare acasă, îngrijitor/asistent medical la domiciliu.

Tichete de vacanță pentru angajații din sănătate

Guvernul României a luat decizia de a acorda vouchere de vacanță și altei categorii de angajați. Măsura are scopul de a evita noul val de nemulțumiri din ultima perioadă.

Angajații din sistemul de sănătate publică vor beneficia acum de vouchere de vacanță, după ce reprezentanții domeniului sanitar au intrat în grevă japoneză în data de 7 iunie și au amenințat că vor declanșa proteste mai ample. În acest sens, angajații din sănătate vor primi 1.450 de lei pe card, în fiecare an.

author avatar
Andreea Vlad