AcasăSOCIALLiderul BNS: ”O gașcă de tinerei securistoizi a ocupat și distruge Poșta...

Liderul BNS: ”O gașcă de tinerei securistoizi a ocupat și distruge Poșta Română”

Dumitru Costin, lider BNS: ”Seamănă a crimă organizată ce este la Poșta Română”

Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a avertizat că Poșta Română a fost ocupată de o ”gașcă de securistoizi”, care a adus compania într-o situație critică. Acesta arată că echipa managerială, formată din membrii partidului PACT, care a fuzionat prin absorbție cu PNL, nu are o preocupare reală pentru creșterea veniturilor companiei, într-o perioadă în care toate companiile de profil au prosperat și și-au dublat sau chiar triplat veniturile.

La Poșta Română este o situație critică, din cauza lipsei de viziune, de soluții, de investiții, iar compania moare cu fiecare zi care trece, ne spune Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical (BNS).

”E aciuată acolo o gașcă de tinerei dintr-un partiduleț securistoid, PACT, niște copii de bani gata care au fost școliți pe afară pe banii ciordiți de părinții lor securiști, unul dintre aceștia fiind printre groparii Bancorex-ului. Apoi, acești tinerei s-au întors în țară să ne învețe cum e cu economia de piață și cum se conduc companiile. PACT a fuzionat prin absorbție cu PNL și, în momentul în care unul dintre ei a avut susținerea pentru postul de director general anul trecut, și-a adus toată gașca și a numit consilieri, directori, directorași, inclusiv pe la județe. Tot partidulețul ăla este acum în conducerea Poștei Române. Acum trebuie să-i ia cineva la scărmănat, că seamănă a crimă organizată ce este pe acolo. Nu au făcut nimic până acum, doar prostii. Închiriază spațiile la Auchan, atât îi duce mintea. Adică să consolideze prezența unei multinaționale, în loc să se ducă la Ministerul Agriculturii, să le propună să facă un lanț scurt de aprovizionare pentru micii producători din România, că și-așa se duc și plătesc de-i jupoaie taxe de raft la multinaționalele care au ocupat toată piața de retail din țară. Dar nu-mi iau spațiile mele din toate orașele să le pun la dispoziția unei multinaționale, ca să cucerească și mai mult din piață”, ne-a declarat Dumitru Costin, liderul BNS.

Nimic în doi ani și jumătate

Sindicaliștii acuză lipsa de performanţă a actualei echipe manageriale a companiei Poșta Română, care nu are o preocupare reală pentru creșterea veniturilor companiei, nu a lansat nicio linie nouă de afaceri, niciun contract care să ofere speranţă angajaţilor și nu a adus nicio idee nouă, nici măcar una împrumutată de la alţii, prin care să se dezvolte Poşta Română.

”Toate aceastea într-o perioadă în care toate companiile de profil au prosperat și și-au dublat sau chiar triplat veniturile. De peste doi ani și jumătate, de când se află la conducerea companiei (un an ca director general adjunct, coordonator al activităţilor economice, administrative şi de aprovizionare, apoi încă un an ca director general cu puteri depline), actualul director general  nu a întreprins nimic pentru Poşta Română, în afară de laude în mass-media, campanie de imagine personală, promisiuni, induceri în eroare şi numeroase deplasări în țară şi în străinătate, însoțit de mulți consilieri şi persoane apropiate”, se arată într-un comunicat al BNS. Totodată, confederația sindicală semnalează starea avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române. Astfel, pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistență, în condiții de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.

Majorări salariale, doar pentru apropiați

BNS acuză și nedreptatea socială promovată de directorul general, care a majorat salariile doar pentru 200 de angajați preferați ai acestuia, aparținând personalului funcțional (TESA) de la nivelul sucursalelor regionale, cărora li s-au acordat între 3 și chiar 11 clase unei singure persoane. Comparativ, angajații din operațional, care duc greul companiei, nu au primit nicio majorare. Mai mult, potrivit BNS, angajarea celor 200 de persoane în cadrul TESA de către actualul director a fost urmată de concedierea altora.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
7.566 afisari

11 COMENTARII

  1. Costin cel de la Alfa și alți șefi de sindicat, nemuritori, ce sînt? Dacă te uiți la ce a mai rămas din industrie n-ai cum să nu te gândești că aceștia fie au închis ochii fie au fost puși acolo, de cine?, să închidă ochii.

    • Ideea era dacă poți să comentezi știrea, nu atac la persoană! Că Poșta română se îndreaptă spre faliment este evident! Orice contract de management trebuie să cuprindă și criterii de performanță… pe când un control al autorităților?

  2. ”Marii astia sindicalisti”, nu-si obosesc vehementa, decat atunci cand sant atinsi in interese personale sau de grup. Ca au participat ca ”spectatori” la distrugerea a tot ce s-a realizat in tara asta sub numele de ECONOMIE, e deja de domeniul uitarii absolute, iar pentru ”realizarile” marete si doar pentru atat ar trebui sa plece, dar ei nuuuooo mizeaza pe lehamitea celor care se mai numesc clasa muncitoare. Ca nu s-a facut nimic in posta romana, e adevarat, au ramas aceleasi spatii (sau aproape aceleasi), la fel de terne, la fel de neprimitoare si servicii de genul – ne facem treaba oricum – . Conducerea postei e cumva oarba, nu-i vede pe altii cu activitati similare ??? dar oare sindi ce enterese or fi avut ???

  3. Poșta Română a angajat primul refugiat ucrainean / Anastasia …
    http://www.g4media.ro › Articole
    19 apr. 2022 · Poșta Română anunță că a angajat primul refugiat din Ucraina, un fost director comercial al Loteriei Naționale Ucrainiene.

  4. Ce salarii au liderii de sindicat care au tipat in piata ca sa isi apere LIDERUL SUPREM: Bratianu, care isi simte afacerile sindicale puse in pericol de vantul schimbarii?
    Hai sa faceti o intrebare. Pariu ca veti fi surprinsi sau nu sa vedeti ca niciunul mai putin de 6.000 lei pana la vreo 17.000 lei ,LUNAAAAAAR .😤😤😤

  5. Dar de Marian Nistor
    nu ati auzit Este lider la invatamantDe cand este lider averea sa a devenit uriasa DNA nu-l intrebi pe individ de sanatatE!
    IA…averea la control !

  6. Intru totul de acord cu expunerea si părerea D-lui Dumitru Costin. Aceasta Companie a fost respectata in societate, poștașul fiind considerat in multe cazuri ca un membru de familie. Fiind mândru de faptul ca la un moment dat, Compania Posta Romana, era considerată, “Regina Balului”, având un rol important pe lângă alte instituții ale statului, azi datorită actualei conduceri prin “suspectul” Valentin Stefan, a ajuns “Cenușăreasa” societății. Rușine pt toate minciunile și mizeriile făcute. Demisia!!!

  7. Posta Romana e iubita fiindca duce acasa pomana izvorata din marinimia activului de partid si de stat.Sa fie primit.

  8. Nu va este rușine, voi sindicalisti ați distrus posta , Brătianu cu a numit și condus directori, și a angajat copii în funcții de conducere ( la.sedinte în teritoriu plângea de copii lui ca au probleme cu drogurile )sotiile( a avut mai.multe) toate angajate în posta . Nu știu cât va mai rabda Dumnezeu , sunteți niște escroci care ați acaparat mișcarea sindicala La pușcărie cu voi după Petcu și Radoi.

  9. Deja au început zvonacii de serviciu sa intoxica lumea cu minciunile lor , fabricate în laboratorul lui Valentin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger