AcasăSOCIALLiderii Sanitas: Paturile ATI ale lui Iohannis, inutile

Liderii Sanitas: Paturile ATI ale lui Iohannis, inutile

Președintele Iohannis dă populației paturi la ATI fără personal medical

Declarația președintelui Iohannis referitoare la majorarea numărului de paturi la ATI nu are nicio legătură cu realitatea, susțin liderii Federației Sanitas. Aceștia arată că nu locurile la ATI trebuie numărate, ci personalul medical de la Terapie Intensivă, care este absolut insuficient. Totodată, Sanitas avertizează că locurile ATI Covid sunt ocupate în totalitate.

Paturile nu ajută cu nimic, pentru că este o lipsă cronică de personal specializat pe ATI, de la medici până la infiermieri, mai ales pentru secțiile ATI destinate pacienților confirmați cu Covid-19, susține conducerea Federației Sanitas. ”Este o lipsă pe care Guvernul astăzi nu o poate acoperi pentru că ne-am trezit din nou prea târziu. Degeaba facem paturi, degeaba luăm aparatură, în 10 zile, cum spunea președintele, că vor mai veni cu 100 de paturi ATI. Foarte bine, o să le punem în Piața Victoriei și o să ne uităm la ele. Nu se iau decât măsuri pompieristice. Doar în momentul în care apare știrea că locurile la ATI sunt pline mai apare președintele și ne spune că mai face 100. Paturile de la ATI nu ne ajută cu nimic, decât în comunicare, să liniștim populația și să spunem vai, domnule, ce Guvern bun avem. Îi liniștesc pe cei care sunt sănătoși pentru că cei care se îmbolnăvesc se lovesc din prima de lipsurile din sistem și nu ai cum să-i păcălești”, ne-a declarat Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas.

Se iau paturi din spitalele de urgență

Strategia ministrului Sănătății de a acoperi lipsa paturilor la ATI pentru bolnavii Covid este să rupă din paturile spitalelor de urgență, reducând și mai mult activitatea acestora. Mai mult, în țară, lipsa medicilor și asistentelor este rezolvată de Arafat prin detașări de la un spital la altul, lăsând o bună parte din unitățile sanitare fără personal suficient. ”Nu m-ar surprinde ca diseară ministrul Sănătății să emită un ordin prin care să mai ia niște paturi de ATI de la spitalele de urgență, cum a făcut ultima oară și să ne spună că mai sunt locuri la ATI. Capacitatea pe care a gândit-o ministerul pentru ATI Covid-19 este atinsă. Cifrele cu numărul de locuri la ATI nu se regăsesc în spitale, niciodată nu au existat 1.050 sau 1.200 de paturi ATI pentru Covid. Uitați-vă în București, că nu există, a trebuit să ia de la Floreasca, de la Pantelimon, de la Fundeni, de la spitale de urgență. Deci nu există aceste paturi decât în mintea Guvernului. Degeaba extind capacitatea de la ATI Colentina dacă nu au personal, același număr de medici nu pot avea grijă și de 20 de paturi și de 80 de paturi. Și ce facem cu ceilalți pacienți, că în România se mai moare și de alte lucruri, de la accidente până la infarct, probleme neurologice, cancere. Ei au suferit în toată perioadă și vor suferi și mai tare”, ne spune prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Iulian Pope.

Pregătire specială pentru Terapia Intensivă Covid

Conducerea Sanitas ne spune că chiar și pentru personalul medical care lucrează în ATI este nevoie de o pregătire specială pentru a lucra în secțiile Covid. ”Nu înțeleg rațiunea pentru care nu deblochează posturile și fac detașări pompieristice. Nu asta este soluția. Problema este că nu avem personal, iar acum este prea târziu. Ar fi trebuit rotit personalul prin secțiile Covid, ca să vadă cum se lucrează în ATI Covid, pentru că am înțeles că este o procedură aparte acolo, și oamenii care fac ATI de 20 de ani au fost nevoiți să se instruiască, să citească mult în ultima vreme, să înțeleagă care este abordarea corectă pentru pacienții Covid. Degeaba facem paturi pentru că personal nu există și nimeni nu vine pe perioada asta de 30 de zile. Ministerul Sănătății ar fi trebuit să aibă o politică de personal coerentă, cel puțin pentru perioada asta a pandemiei. Putea să facă niște cursuri, să îi instruiască, pentru că toată lumea care lucrează în ATI, chiar și infirmierele și brancardierii, trebuie pregătită special pentru această nenorocire, iar lucrul ăsta nu s-a întâmplat. Înțeleg acum că scot acum cele 200 de posturi pentru rezidenți, dar nu este suficient. Trebuie să-i duci în secții cu medicii primari care sunt ATI-ști de 20 de ani, care ar trebui să-i învețe. Ei pot suplini lipsa de personal, dar nu poți să deschizi o secție ATI doar cu rezidenți anul IV și V”, ne-a mai precizat Iulian Pope, liderul Federației Sanitas.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.454 afisari

12 COMENTARII

  1. Idiotul asta de la Cotroceni este pe departe cel mai mare criminal de romani din toate timpurile. La 60 de morti la colectiv, cerea demisia guvernului, la peste 10 mii acum si peste 14-15 mii la 6 Decembrie, vrea alegeri

    • e adevarat ca te-o fatat da nu la tiraspol ci la bucuresti! ca doar cine nu-i securistii iohanisti homoglobalisti e cu rusii chit ca si aia sunt pe caprarii nu omogeni cum crede publicul tinta iohanistolimbist.

  2. Poti sa-i mananci si rahatul care il face iohanis zilnic,pentru tine MUAHULE e o delicadesa ,ca tot un CRIMINAL va ramane,si va da socoteala!!!!!

    • Cata vreme trupele inamice violatoare si ucigase de minore cu complicitatea politiei si justitiei tale sunt pe teritoriul tau, nu o sa dea nicio socoteala din contra o sa fie decorat si platit bine.

        • Adevarul umbla cu capul spart dar DOARE! Nu mia bine te avansez pe tine in falus cu toata familia ta? Ante mortem desigur! Potio sa ne explici legatura dintre Epstein cu al sau lolita express si Birchall nu Ana ci Martyn? Stii ca dupa voi o sa venim primii nu? Asta-i mai mult decat o amenintare! E o promisiune!

  3. Poate duce admin prezidențială sa muncească în frunte pralong ca se pricep la toate!!!!

  4. Eu sunt KOSTEA SUGIUK ZIS VIDANJA , servesc masa in punctul G ( genunchi ) , am falcile ca de hamster !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger