AcasăSOCIALLiderii coaliţiei au decis cine va primi INTERZIS la cumulul pensiei cu...

Liderii coaliţiei au decis cine va primi INTERZIS la cumulul pensiei cu salariul. Va fi SCANDAL!

pensie

Nicolae Ciucă a discutat cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, luni, 24 aprilie, la Palatul Victoria, despre reducerea cheltuielilor bugetare.

O variantă luată în calcul este ca interdicţia cumulului pensiei cu salariul să se aplice doar pentru cei care primesc pensii speciale, potrivit unor surse.

Se caută acoperirea „găurii” de la buget

Guvernul analizează variante de reducere a cheltuielilor bugetare care presupun interzicerea cumulului pensie-salariu, înghețarea salariilor bugetarilor, suspendarea angajărilor la stat până în 2024 și încetarea achiziţiilor de maşini şi de mobilier. Documentul este încă în lucru.

Celelalte măsuri vehiculate, privind suspendarea angajărilor şi reducerea cheltuielilor la nivelul instituţiilot, vor fi menţinute.

Ce măsuri de austeritate se pregătesc?

Guvernul pregăteşte suspendarea ocupării posturilor vacante în instituţiile statului, interzicerea cumulului pensie-salariu, dar şi stoparea oricăror achiziţii de maşini şi mobilier.

În plus, sporul de 50% pentru doctorat se va acorda doar persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care şi-a luat acest doctorat.

author avatar
Andrei Ștefan