AcasăSOCIALLiberalii insistă să muncim până la 70 de ani! Ce le promite...

Liberalii insistă să muncim până la 70 de ani! Ce le promite românilor ministrul Vîlceanu

Liberalii insistă să muncim până la 70 de ani! Ce le promite românilor ministrul VîlceanuLiberalii insistă să muncim până la 70 de ani! Ce le promite românilor ministrul Vîlceanu (sursa foto: facebook/Dan Vîlceanu)

Românii aflați în apropierea vârstei de pensionare, dar mai ales cei care mai au ani mulți de lucrat, până să iasă la pensie, urmăresc cu interes veștile ce vin de la oficiali pe acest subiect. Mai ales că s-a tot vehiculat în ultima vreme ipoteza unei eventuale creșteri a vârstei de pensionare, până la 70 de ani.

Mai nou, liberalul aflat în fotoliul de ministru al ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut referire la cum anume ar vrea Guvernul să îi convingă pe oameni să lucreze până la vârsta de 70 de ani.

Întrebat, în contextul în care e scris în PNRR (mult-discutatul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă -n.red.) că ar trebui încurajată pensionarea la 70 de ani în România, iar Guvernul ar trebui să gândească unele facilități fiscale pentru asta – ce idei sunt pe masă, ministrul a căutat să explice la ce se gândesc guvernanții.

Pentru fiecare an pe care îl stai în câmpul muncii, peste 65 de ani, să primești puncte în plus de pensie și atunci ai toată motivația să rămâi. Această lege este noua lege a pensiilor la care lucrează domnul Budăi”, a declarat Vîlceanu, la Antena3.

Ministru: Poate sunt persoane care pot și își doresc să muncească până la 70 de ani

Totodată, ministrul PNL al Investițiilor a ținut să mai spună că, în cazul în care sunt persoane care vor să muncească până când împlinesc șapte decenii de viață, ar trebui să aibă această opțiune. „Trebuie să te uiți la fiecare persoană, poate mai sunt persoane care nu pot să mai muncească până la 70 de ani, dar poate sunt altele care pot să muncească și își doresc să muncească până la 70 de ani. Nu trebuie să îl oprești să facă lucrul acesta și trebuie să îi dai posibilitatea să facă asta”, a susținut Vîlceanu.

Întrebat dacă ar fi vorba despre un plus la salariu, Vîlceanu a răspuns: „Nu, el va avea un plus la pensie, pentru că pe fiecare an pe care îl muncește va avea o contribuție în plus la sistem și atunci când va ieși la pensie va beneficia de o pensie mai mare”.

Ce spunea Firea, săptămânile trecute: NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare

În urmă cu mai bine de duă săptămâni, când se vorbea intens despre acest subiect al eventualităii majorării vârstei de pensionare în România, Gabrela FIrea, social-democrata aflată în Guvernul Ciucă în funcția de ministru al Familiei, transmisese un mesaj menit a fi cât se poate de clar.

„Câteva rânduri despre creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul. O spun răspicat : NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt.

Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva! PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea!”, scria Gabriela Firea, în 3 februarie, pe Facebook.

Pe de altă parte, referindu-se la cumulul de pensie cu salariul, ministrul PSD ținuse să menționeze următorul lucru: „În schimb, interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială”.

Budăi: Nu am participat la tratativele externe privind angajamentele României

Anterior în cursul aceleiași zile, ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi, sublinia, tot pe Facebook, cu referire la pensii, dar și la discuțiile privind PNRR-ul, că nu a participat „la tratativele externe privind angajamentele României”.

„Se discută intens zilele acestea despre limitările impuse evoluției pensiilor. Este un subiect important și dur deopotrivă, pentru părinții și bunicii noștri, pentru oamenii care s-au sacrificat, care cu munca și tinerețea lor au făurit România așa cum o avem astăzi.
Dincolo de obstacolele financiare, de limitările bugetare, grija pentru părinții și bunicii noștri nu este, așa cum greșit susțin unii, o chestiune ideologică. Responsabilitatea față de generațiile care ne-au crescut este o datorie morală și de onoare.

Din acest motiv, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale facem tot ce ne stă în putere pentru a convinge și ceilalți decidenți sau parteneri de nevoile reale ale seniorilor pentru un trai decent. OMENIA NU ESTE NEGOCIABILĂ!

Deși nu am participat la tratativele externe privind angajamentele României, deși este limpede că acestea s-au făcut în dispreț față de cei ce ne-au crescut, nu voi accepta niciodată paradigma conform căreia pensiile sunt cheltuieli sociale sau ajutoare. Pentru cei mai mulți dintre cetățenii români, pensiile sunt răsplata cuvenită pentru o viață de muncă, adesea în condiții mult mai grele decât astăzi”, transmitea, între altele, la acea dată, Marius Budăi.

697 afisari

15 COMENTARII

  1. Mai exista in ROMANIA un singur politician cu neuronul la el? Speranta de viata mdeia la barbati in Romania este de 70 de ani.Asta ar insemna ca sa muncim pina la moarte,iar ei jigodiile nu ar mai da pensii! Pt.care oamenii au cotizat o viata de munca! De fapt asta e gindirea holerei galbene! Cum sa faca sa nu mai plateasca pensii la romani! Dragii mosului vedeti cind votati PNL/USR ,votati impotriva majoritatii romanilor si a viitorului tarii!Tineti minte cind au iesit 800.000 de bucuresteni in strada sa dea jos guv.DragniaPSD? De ce?Ce efecte producea ord.legala 113? plafona preturile la energie?Vedeti de ce Draagnia a fost eliminat din politica? Ca strainii in cirdasie cu psd,ciolacu,pnl,sr sa ne jefuiasca cum nici o tara de pe glob nu este jjefuita!In UE s-au marit preturile la energie cu 20/30%.La noi labaraalii si popescu vor sa mareasca pret energie cu 300%,500% Caz unic fara precedent la nivel mondial!J umate din banii astia merg direct afara!

  2. Bai,burtosule sindicalist Hossu ,de ce nu cereti ca statul mafiot sa restituie contravaloarea contributiei la sistemul de pensii catre urmasi a celor care au muncit minim 35 de ani si nu au mai apucat pensia ,saracii.Va e frica ,nu-i asa ,pai cine isi mai arata burdihanul la soare pe nisipurile Dubaiului?

  3. As fi curios care este averea fiecarui președinte de sindicat..
    De ce au averea ascunsa , chiar cei care au statut oficial în UE?
    Poate atunci , vor lupta sa rămână lideri și sa mențină numărul de angajați, cărora societățile sa le plătească taxele legale.
    Iar orice incompatibilitati( afaceri cu societatea, salariu din societatea cu care are contract colectiv de munca, fără sa fie scos din productie) sa fie aspru sancționate…

  4. Si noi ii transmitem la acest tablagiu ca sa fie convins ca si 70 de ani de puscarie pt el sunt benefici ca sa aiba timp de reflectie!!!

  5. Magaria cu pensia la 70 de ani este trecuta in asazizul PNRR alaturi de cresterea pretului energiei,inchiderea centralelor pe carbune si multe altele.Pentru niste maruntis pe care ni-l arunca UE atunci cand Ursula se trezeste bine dispusa ne distrugem tara.De fapt pe noi,romanii,nu ne-a dat niciodata inteligenta afara din casa.

  6. & Ce bă, ați furat ,aveți de restituit și vreți cu „muncă în folosul comunității”, ?

  7. MAI GOLANILOR ,CERETI SA SE MUNCEASCA PANA LA 70 DE ANI ! ,DAT CEI PE CARE TOT VOI II SCOATETILA PENSIE LA 45 DE ANI CU PENSII SPECIALE !!, AIA AVETI DREPTATE N-AU MUNCIT AU TAIAT FRUNZA LA CAINI ,AU CIOMAGIT ROMANII , V-AU PAZIT PE VOI ,AU TRAS DIN GREU LA CHIOLHANE ,SI-AU FACUT AFACERILE SI TRAFICUL DE INFLUIENTA ,MUNCA GREA CE MAI !!.
    CA SA FACI POLITICA E MUNCA GREA !, TREBUIE SA FII NESIMTIT CU CARUL SA MINTI SA INGETE APELE ,SA FURI CAT PENTU 7 VIETI .CAT ESTI LA PUTERE.
    IAR VOI CIOCUL MIC SI MARS LA MUNCA ROMANE CA-MI FACI PAGUBA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger