AcasăSOCIALLiberalii insistă. Orice ucrainean poate obține rapid cetățenia română

Liberalii insistă. Orice ucrainean poate obține rapid cetățenia română

PNL deschide fabrică de cetățeni români

Liberalii sunt deciși să meargă până la capăt cu simplificarea excesivă a procedurii de obținere a cetățeniei române pentru ucraineni. Astfel, orice ucrainean care se angajează în România primește, la cerere, cetățenia română, fără niciun fel de alte condiții. Mai mult, cererea pentru obținerea cetățeniei se poate depune și la consulatele sau la ambasada română din Ucraina.

Probabil cu acceptul tacit al Bruxelles-ului, PNL-iștii au emis un proiect de lege prin care orice cetățean ucrainean poate obține cetățenia română, primind, astfel, implicit, și titulatura de cetățean al Uniunii Europene.

Primele intrări semnificative în UE ale ucrainenilor au avut loc pe valul lui Traian Băsescu, singurul președinte care a accelerat atât de tare procesul de redobândire a cetățeniei române pentru moldovenii de peste Prut, încât foarte mulți ucraineni, care nu aveau nimic românesc la origine, au reușit, cu acte ușor de fabricat, să devină cetățeni români cu drept de liberă circulație în Uniunea Europeană. Proiectul de lege al parlamentarilor liberali, așa cum spunea și colegul meu Cătălin Tache, va deschide calea spre România și UE pentru temuții rackeți ucraineni, cu care țara noastră, dar și Europa vor avea mari probleme.

Potrivit actului normativ, care a fost depus deja la Senat, cetățenia română se poate acorda la cerere persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin care a contribuit în mod direct, semnificativ la stimularea dezvoltării economice regionale și la diminuarea deficitului înregistrat pe piața forței de muncă, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate. Acest lucru se poate face dacă solicitantul provine din state terțe vecine sau dacă a avut încheiat contract individual de muncă cu angajatori de pe teritoriul României pe o perioadă cumulativă de doi ani. Cea de-a doua condiție, care nu depinde de prima, creează o altă problemă dacă legea va fi adoptată în această formă. Și anume aceea că toți imigranții și străinii veniți la muncă în țara noastră pot obține lejer cetățenia română.

Cetățenie prin căsătorie

Deși reglementările actuale prevăd obținerea cetățeniei române pentru o persoană căsătorită cu un român sau o româncă abia după 8 ani de conviețuire, în cazul ucrainenilor, sârbilor și moldovenilor aceasta se va putea obține după doi ani și șase luni, potrivit proiectului de lege al liberalilor.

”Prin derogare de la art.8, alin (1), lit. A, cetățenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin provenit din state terțe vecine, care s-a născut și domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deși nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condițiile legii pe teritoriul român de cel puțin 5 ani sau, în cazul în care este căsătorit și conviețuiește cu un cetățean român, de cel puțin 2,5 ani de la data căsătoriei”, se arată în proiectul legislativ. Totodată, tot prin derogare, cetățenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin care face dovada descendenței până la gradul II inclusiv, prin documentele de stare civilă ale părinților sau ale bunicilor.

Cererile se trimit din străinătate

În cazul celor care au lucrat sau lucrează în România sau a cetățenilor din statele terțe vecine, cererile pentru obținerea cetățeniei române pot fi depuse și la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României din statul sau teritoriul căruia solicitantul își are domiciliul. În aceste cazuri, cererea va fi trimisă de îndată Comisiei pentru cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, însoțită de un punct de vedere cu privire la îndeplinirea condiției ca solicitantul să fi contribuit direct la stimularea dezvoltării economice regionale și la diminuarea deficitului de forță de muncă, se mai precizează în proiectul de act normativ emis de parlamentarii liberali.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.026 afisari

28 COMENTARII

    • ”Astfel, orice ucrainean care se angajează în România primește, la cerere, cetățenia română, fără niciun fel de alte condiții.”’
      Mamaaaaa ce de fete o sa avem!

    • Nu au ajund derbedei si vagaboande din Ripablika Moldova cu pasaport romanesc acum urmeaza raketi si fetitze blonde cu pasapoarte romanesti!

      • Eu am luat o blonda de 22 de ani sa o protejez. A venit cu o valijoara cu 2 chiloti si un tzatan.

  1. Ce tampiti mai sunt liberalii astia. Chiar si rachetii? Ce le trbuie refugiatilor cetatenie romana? Doar nu vor sa ramana in colonie. Ce sa faca? Foamea?

  2. Despre drepturile etnicilor romanil din Ucraina, nici o vorba ! Multe cozi de topor si la liberali. Habar nu au pe ce lume traiesc.

    • si nici despre furturile de marfuri moldovenesti si romanesti in portul odesa, hoholi spurcati

  3. Pentru egalitate de tratament să facă la fel și pentru refugiații sirieni, afgani, irakieni etc

    • Coerct! dar chiar nu avem niciun român în mizeria asta de conducere a țării, poporul nostru nu mai însemnă nimic! Ne ștergem neamul cu buretele? Din cauza unora conduși de alte interese? Ce înseamnă asta? Că oricine dorește să-și apere neamul este liber prin Constituție? Prin orice mijloace! că așa-i la război!

  4. Da ba , ca sa faceti voi acum recensamantul ilegsl si sa iasa cum trebuie mai ales prin Transilvsnia , tradatorilor.

  5. Purcedeți, mai intai, dragi tradatori liberali, la acordarea in regim de urgenta a cetateniei române fraților noștri români din Ucraina și din Basarabia. Asa e firesc.

  6. V-ATI TAMPIT CU TOTII ?,ROMANII DIN UCRAINA SUNT DISCRIMINATI SI VOI OFERITI CETATENIE ROMANA UCRAINIENILOR FARA NICI O CONDITIE ?.
    CAND VA TREZITI ?.

  7. Cum să dai cetățenia poporului ROMÂN, unora care nu se conduc decât după interes, ei nu au inimă și suflet! Ne-au măcelărit secole întregi! Au macelărit propriu popor, puteau să le dea rușilor Donbasul si restul, așa salvau un popor, nu, ei au vrut să-l distrugă. Din 2014 EI nu-și trădează sufletu, sunt răi, foarte răi, o nație care nu ar trebui să existe pe pământ!

  8. Ce proști sunt Românii, sunt mulți deștepți în jegul asta de țară, DAR NU AU CURAJ, niște tembeli!, dacă s-ar UNI ar fi sperietorea marilor puteri!

  9. la paritate cu cei din cernauti care au dubla cetatenie sau nu au niciuna? liberaqlii sa faca bine sa vada intai de romanii din ucraina si apoi sa faca acte de binefacere. vad ca nu stiu dar lipovenii sunt ucrainieni. de ce oare nu s-au intors dupa razboi? se aude?

  10. Dulapu, dă cetățenie cui vrea că poate așa scăpa și el,poate da și la alți care vor emigra in țara noastră.
    Nu are cum sa sfideze legea așa pe față, poate sa o schimbe legea urgent, cât și normele de aplicare.

  11. A ha ha, in curand o sa faca astia pe acolo prin Moldova sau prin Constangeles propria lor Republika Racketilor Ukro-na-zi !! Ha ha ha 🙂 Bai Chitac, bai amiralul lui peste prajit de Constangeles, ti-au mai zis si altii sa ai tankul sau TAB-ul pregatit, in curand o sa te simti acasa la tine ca in Iraq sau Syria !! Ha ha ha 🙂 Libertate tururor racketilor ukro-na-zi, asta da, lovitura de imagine a dulapului din Bukale !! Ha ha ha 🙂 Bai Arahat, vezi ca asta e si pentru tine, sa ai tot timpul 2-3 grenade la tine, ca nu se stie cand tebuie sa le folosesti, asa ca mai bine sa le ai, decat sa ramai olog, bai fraiere !! Ha ha ha 🙂 Hai, ca a pus deja diavolul mana pe cap, adica pe voi !!

  12. Orice ucrainian? Adica si mafiotii, si cei care trebuiau sa apere Ucraina cu arma in mana dar au dezertat? Bravo liberalilor? Multa minte va mai trebuie!

  13. Cetatenia romana trebuie sa o dea la toti cu origine romana din ukraina sau din alta tara dar nu la toate gunoaiele din Ukraina ,ukrainenii au persecutat si discriminat romanii si alte nationalitati in Ukraina ,iar gunoaiele corupte de la PNL sa vada cum traiesc batrinii si copii saraci din Romania ,

  14. Vai de noi!! In alte tari ca sa obtii cetatenia trebuie sa fii rezident 7-9 ani, ti se face un dosar in care e analizat trecutul tau de politie si de servicii secrete, dai un examen de limba si istorie a tarii respective si daca totul e in regula, abia atunci ti-i se acorda cetatenia. Avem un guvern de tradatori. O sa se umple tara de interlopi, spioni si teroristi,

    • asta se intampla acu un miliard de ani tataie, acum te duci si iti cumperi casa acolo si gata, unii mai sarantoci asa ca rumunia pretind si o investitie de la o suta la cateva sute de mii de euro

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger