AcasăSOCIALTârgul de Crăciun din Craiova, închis după numai o oră! Bănia, lăsată...

Târgul de Crăciun din Craiova, închis după numai o oră! Bănia, lăsată în beznă din ordinul lui Iohannis?!

Lia Olguţa VasilescuLia Olguţa Vasilescu scoate fum pe nări! Organele de control i-au închis Târgul de Crăciun după numai 1 oră

Lovitură pentru Lia Olguţa Vasilescu. Organele de control ale statului i-au închis Târgul de Crăciun de la Craiova, după numai o oră de de la deschidere.

Motivul oficial? Mai multe instituții de control i-au verificat pe comercianți și au decis să tragă obloanele căsuțelor, Klaus Iohannis şi Ludovic Orban se pronunţaseră, anterior, împotriva unor astfel de iniţiative cu ocazia acestor Sărbători de iarnă, din cauza pandemiei de COVID-19.

Surse din Primaria Craiova spun însă că aceste avize nu se solicită și nu se emit anterior. Mai exact, de la Primarie s-ar trimite doar o informare către ITM, DSP și alte instituții cu privire la faptul că se va face comerț provizoriu.

Olguţa Vasilescu: „PNL a închis chioşcurile”

Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta!

Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să inchidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului?

Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor„, scrie Lia Olguţa Vasileescu pe Facebook.

Iohannis: „Organizarea târgurilor este imposibilă şi inoportună”

Klaus Iohannis a declarat că în acest an nu pot fi organizate târguri de Crăciun, considerând că organizarea acestora în condiţii de pandmie este ”imposibilă şi inoportună”.

Lia Olguţa Vasilescu reacţionase şi la acest anunţ al preşedintelui. „Şi la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleaşi restricţii precum cele impuse şi de noi la Craiova, cu diferenţa ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orăşelul copiilor, ci doar căsuţe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat.

Nu veţi găsi mâncare preparată la faţa locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staţioneze prea mult în faţa chioşcurilor de Crăciun„, afirmase primarul Craiovei.

author avatar
Andrei Ștefan