AcasăSOCIALLia Olguţa Vasilescu a dat în vileag planul PSD-iştilor. Ce intenţii au...

Lia Olguţa Vasilescu a dat în vileag planul PSD-iştilor. Ce intenţii au cu pensiile, salariile şi alocaţiile, dacă vor ajunge la guvernare

lia olguta-vasilescuLia Olguţa Vasilescu a dat în vileag planul PSD-iştilor. Ce intenţii au cu pensiile, salariile şi alocaţiile, dacă vor ajunge la guvernare

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că PSD doreşte creșterea pensiilor cu 11% din prima lună de guvernare. Fostul ministru al Muncii a expus, aşadar, principalele condiţii ale social-democraţilor ca să accepte o alianţă cu PNL.

Apoi, ca în termen de trei luni de zile, să existe un calendar de aplicare a legii pensiilor, a adăugat primarul Craiovei.

Va acoperi PSD inflaţia?

Condiţionăm intrarea noastră la guvernare de găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte salarizarea, pensiile şi alocaţiile copiilor”, a spus fostul ministru al Muncii.

Propunerea PSD este ca în ianuarie cel târziu să fie operată creşterea de 11% a pensiilor, apoi viitorul ministru al Muncii să fie obligat ca în termen de trei luni de zile să facă un calendar de aplicare a legii pensiilor.

„Asta înseamnă un calendar prin care să se înceapă în sfârşit recalcularea celor cinci milioane de pensii pe noua formulă”, a mai spus Olguţa Vasilescu la postul Antena 3.

Noi cu 11% acoperim inflaţia. Înseamnă 8% inflaţia de anul acesta, cât este calculată de INS, şi inflaţia de anul trecut din septembri. Trebuie să intrăm în calendarul aplicării legii pensiilor la care nu renunţăm sub nicio formă”, a mai zis fostul ministru al Muncii.

Alocaţiile ar putea ajunge la 300 lei

PSD vrea creșterea alocațiilor la 300 de lei. Totodată, PSD negociază creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 pentru cei fără studii superioare şi de la 2350 la 2600 pentru cei cu studii superioare.

PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Reducarea inechităţilor este o prioritate”, a spus ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, la Parlament.

Turcan a precizat că astăzi nu vor anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului.

author avatar
Andrei Ștefan