AcasăSOCIALLege promulgată. Părinții care adoptă un copil au dreptul să stea acasă...

Lege promulgată. Părinții care adoptă un copil au dreptul să stea acasă doi ani

sursa foto: stiripesurse.ro

Veste bună pentru părinții care adoptă un copil. S-a aflat în această a treia zi a săptămânii.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, o lege care prevede că părinții care adoptă un copil au dreptul să stea acasă cu el timp de doi ani, potrivit mediafax.ro. E vorba de o perioadă similară cu cea la care au dreptul părinții naturali.

Șeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii ce are ca obiect de reglementare modificarea art.50 alin.(1) din Legea nr.273/2004, în sensul prelungirii duratei concediului de acomodare, de la maximum un an la maximum doi ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară.

Legea, adoptată de Cameră – for decizional

Această lege a fost adoptată la sfârșitul lunii februarie de Camera Deputaților, cu 251 de voturi „pentru”, două „contra” și 13 abțineri. Camera Deputașilor a avut calitatea de for decizional.

Proiectul în cauză a fost inițiat de parlamentari de la PSD, PNL, USR și minorități naționale.

Firea: Protecția copilului, sistemul de adopție și, în general, domeniul social necesită efort, dăruire totală și pricepere

La finalul săptămânii trecute, social-democrata Gabriela Firea, ministrul Familiei din Guvernul Ciucă, transmitea, între altele, prin intermediul Facebook, faptul că: „Protecția copilului, sistemul de adopție și, în general, domeniul social necesită efort, dăruire totală și pricepere. Doar oamenii cu suflet mare se pot dedica total celor din jur. Zilele trecute am avut ocazia să mă întâlnesc cu reprezentanții Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din toată țara. M-am bucurat să le transmit față în față prețuirea pe care o am pentru munca și profesionalismul tuturor.

Am spus-o de multe ori: protecția drepturilor copilului este una dintre prioritățile mandatului meu, așa că reuniunea de la București, organizată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ne-a dat tuturor ocazia să discutăm proiectele importante pe care le derulăm”.

Iată mesajul integral:

 

author avatar
Andrei Coman
314 afisari

2 COMENTARII

  1. Auzi madam,da’ copiii aia care abandoneaza scoala in ” cadrul progaaamului meuuu de suufleeet,Roomania edacaaata”,pt.ca nu au au cu ce se imbraca,incalta,se cuuulca seara flamanzi,se scooooala si mai flamanzi,le-ati taiat banii pt. abonamente,15.000 de copii nu au mai primit voucherele pt. rechizite, masa calda ioc,sau cand esteee,esteee stricata,pt. alocatii ati acordat doar 12 Lei,in totaL spune INS,cam 150.000 DE COPII SUNT NEVOITI ANUAL SA ABANDONEZE SCOALA. Lor cum le ” aperi ” drepturile ? Asa ca ce spui e fanfaronada,te faci ca lucrezi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger