AcasăSOCIALLege pentru „venit minim vital” la români. Cine sunt beneficiarii și de...

Lege pentru „venit minim vital” la români. Cine sunt beneficiarii și de ce sumă este vorba

Pro România vrea să depună un proiect de lege prin care să fie impus un venit minim vital pentru toţi românii care trăiesc cu mai putin de 1500 de lei pe lună.

Liderul partidului, Victor Ponta, a anuntat că partidul său va depune în Parlament un proiect de lege prin care statul să le asigure românilor un asa zis „venit minim vital”. Este vorba despre un ajutor de 300 de euro pentru acei români care nu mai au venituri sau de o completare a veniturilor până la această sumă în cazul angajatilor si al pensionarilor care câştigă lunar sub acest prag.

Proiectul este inspirată de la Guvernul socialist din Spania, care a introdus recent un sistem similar. În Spania, cei care câstigă sub 200 de euro pe lună sau cei care au un venit mai mic de 450 de euro pe membru de familie vor primi din partea Guvernului un ajutor care variază între 460 si 1000 de euro.

Ministrul de Finante Florin Cîţu acuză că în Parlament s-a adunat „o armată de populişti în campanie electorală”, anunță România TV.

Noul proiect de lege care dacă va trece de Parlament va pune o presiune uriasă pe Guvernul PNL în prag de alegeri. Mai ales că ministrul de Finante acuză majoritatea formată din PSD ALDE si Pro România de populism.

În atare condiții, liberalii protestează. Astfel, Cîtu spune că în Parlament s-a adunat o armată de populisti în campanie electorală si că aceste partide votează legi cu un impact bugetar urias dar care nu au în proiecte nicio sursă de finantare.

author avatar
Marius Vladeanu