AcasăSOCIALLe-a dat statul ŢEAPĂ celor care s-au vaccinat? E incredibil ce-i aşteaptă...

Le-a dat statul ŢEAPĂ celor care s-au vaccinat? E incredibil ce-i aşteaptă pe românii care s-au imunizat în ultimul timp

voucher vaccinCe trebuie să faci ca să primeşti 1.000 lei de la stat. Banii vin în luna august

Autorităţile s-ar putea face de râs, iar un mare scandal este posibil să se producă. De ce? Din cauză că românii care s-au vaccinat în ultimul timp ar putea să nu-şi primească voucherele promise de stat.

În judeţele Suceava şi Hunedoara, direcţiile de sănătate publică au bani pentru a acoperi circa jumătate din vaccinările realizate în această lună.

Iar în alte judeţe, cum este Ialomiţa, de exemplu, tichetele sunt acoperite până la 5 noiembrie. Acest lucru înseamnă că, dacă nu vor veni bani rapid dinspre ministerul Sănătăţii, DSP-urile nu vor putea achiziţiona tichetele promise.

E nevoie de o nouă alocare bugetară

Tichetul de masă pentru vaccinare cu schemă completă a intrat în vigoare din 31 august 2021, astfel că toţi pacienţii care se vaccinează după această dată sunt eligibili să primească 100 de lei pentru decizia de a se imuniza.

Am primit în jur de 3 mld. lei vechi (300.000 lei – n.red.)”, a spus şi Dan Noel, director executiv al DSP Ialomiţa. Aceeaşi situaţie este şi în Suceva, unde primăriile care au organizat centre de vaccinare au primit doar 58% din bonurile de masă pentru luna octombrie, potrivit informaţiilor publicate de Monitorul de Suceava.

Până acum au fost alocate 38 de milioane de lei pentru tichetele de masă, la care se adaugă aceşti 30 de milioane care vor veni în sistem, probabil, de săptămâna viitoare”, spunea la 10 noiembrie Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Cum se oferă voucherele de 100 lei?

Banii pentru bonurile de vaccinare după imunizarea cu schema completă sunt alocaţi din bugetul ministerului Sănătăţii de la capitolul bunuri şi servicii.

Direcţiile de Sănătate Publică solicită alocarea în baza estimărilor pe care le realizează, după care aceleaşi direcţii se ocupă de achiziţia efectivă a tichetelor de masă.

Ulterior, DSP-urile trimit către centrele de vaccinare şi către medicii de familie tichetele pentru pacienţii care s-au imunizat cu schemă completă.

Un pacient este considerat vaccinat cu schemă completă dacă are două doze din vaccinurile Pfizer, Moderna sau AstraZeneca sau o singură doză din Johnson, vaccin administrat o singură dată, conform instrucţiunilor.

author avatar
Andrei Ștefan
2.972 afisari

9 COMENTARII

  1. Asa le trebuie! Si-au vandut trupul si sufletul pentru mici, bere si o fleica…de aia face selectie naturala viata! Daca te vinzi pentru mici sau 100 ron cat valoreaza pielea ta? Fix pentru cat te-ai vandut!

  2. Iar foloseste ziaricul imbecil cuvântul imunizat / imunizare. Bă, esti chiar atat de prost?

  3. Bai, astia vaxxinati in cap in ultimele 2 luni, ca ultimii idoti utili la spartul targului, asa va trebuie, sa luati si voi ceea ce ia zilnic rujatul ala de Gheorghitza Muitza, adica o pwula mare in gura !! Ha ha ha 🙂 Lasa bai ca o sa aveti si voi sansa sa castigati la lotto La Anul si La Multi Ani !! Auzi acolo, sa iti vinzi corpul si sufletul satanei pentru 100 de lei !! Bai, astia sunt ultimii bosketari, bai numai in Walachistan vezi specimene de acest fel, vai de capul vostru de prosti handikapati, meritati sa dati cu totii coltul in urmatorii 2-3 ani !! Maulta sanatate, bai cobailor din octombrie, ultimul bal, sa va creasca capul mare, bai circarilor bosketari !! Si nu uitati, Arbidol Macht Frei 🙂

  4. & Ce însemnă să treci și administrarea sănătății publice la militari ,în vremuri de pace , pentru a acoperi lipsa de activitate a cohortei de generali „promovați” și la guvernare, se apucă ăștia să raporteze la pierderi și pe cei din războaie anterioare și pe ăia scăzuți din evidențe după încheiera războaielor, ?

  5. imunizare sf [At: DA ms / Pl: ~zări / E: imuniza] 1 Proces prin care un organism devine nereceptiv la o boală microbiană în urma unui tratament sau a faptului că a avut în trecut această boală.

    • Le-am mai explicat Dex-ul dar, degeaba. Analfabetilor cu scolile la untolduri , surda, ne racim doar gura. Lasa-i in noaptea lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger