AcasăSOCIALLăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023. Tradiţii pentru ultima zi "de dulce"

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023. Tradiţii pentru ultima zi „de dulce”

Postul Crăciunului începe miercuri, 15 noiembrie 2023. Lăsata Secului este, aşadar, marţi, 14 noiembrie. Postul Crăciunului este unul dintre cele mai importante pentru creștini.

După 15 noiembrie și pânâ pe 25 decembrie, după miezul nopții, timp de 40 de zile, credincioșii se abţin să mănânce bucate „de dulce”.

Obiceiuri pentru Lăsata Secului

Lăsata Secului este, de obicei, sinonim pentru uscat, fără grăsime, de post, dar preoții spun că este în zadar să fii atent la ce bagi în gură, dar la cuvintele pe care le scoți, lăsându-te ghidat de invidie și mânie.

Tradiţia de Lăsata Secului 2023 spune că în această zi, finii vin la naşi cu plocon. Mai exact, finii aduc un colac mare, un pui fript şi o sticlă de vin.

După masa de Lăsatul Secului 2023, toate resturile trebuie puse într-o faţă de masă şi aruncate afară, spre răsărit, în timp ce se rostesc cuvintele „Păsările cerului! Eu vă dau vouă hrană din masa mea, cu care să fiți îndestulate și de la holdele mele oprite”.

Tradiţia de Lăsatul Secului spune că pe 14 noiembrie este bine să mâncăm struguri sau stafide, pentru a avea spor în toate.

author avatar
Andrei Ștefan
362 afisari

2 COMENTARII

  1. Fanicaaaaa, adu ba tu ceafa si micii, ca eu am aprins gratarul, Gigi vine cu bidoanele de bere si ceva Saniutza, iar Giani vine cu boxa aia a lui noua de 400 de watti, ca are piese noi cu Gutza si Salam. Haida-tz ba ca-i Lasata Secolului odata pe an !!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri