AcasăSOCIALLarva gândacului de bălegar, aprobat de Comisia Europeană ca aliment. Aţi mânca...

Larva gândacului de bălegar, aprobat de Comisia Europeană ca aliment. Aţi mânca aşa ceva? Ce spun românii

Larva gândacului de bălegar, aprobat de Comisia Europeană ca aliment. Aţi mânca aşa ceva? Ce spun românii

Comisia Europeană a pus larva gândacului de bălegar pe lista ingredientelor de bucătărie reglementate. Viermele gânganiei de bălegar poate fi mâncat ca atare, congelat, pudră ori ca ingredient pentru diverse delicii culinare, precum trufa.

Specialiştii europeni susţin că Alphitobius Diaperinus, pe românește larva gândacului de bălegar, merită să hrănească omul.

Românii nici nu vor să audă de aşa ceva

Românul, obișnuit cu mămăligă, slană și alte delicatese porcești, privește dezgustat poza larvei și râde amar.

Păi am înnebunit să mâncăm d-ăștia? Păi mai bine mâncăm cucută decât d-ăștia. Eu sunt ca ăia de pleacă, de mânâncă insecte prin pădurile alea pe acolo, prin deșerturile alea, de stau prin frig, prin ploi?

Mai bine mănânc frunză de cucută. Fac ciorbă din ea și mănânc, decât d-ăștia„, a reacţionat un român oarecare, pentru Digi24.

Alte bazaconii în farfurie, de la CE

Pe lista bazaconiilor din bucătărie, aprobate de Comisia Europeană, mai sunt trei: viermele de făină, lăcusta migratoare și greierele domestic. Făina de greier a apărut și pe piața din România, după ce Uniunea Europeană a aprobat-o pentru producerea de pâine, biscuiți sau ciocolată.

100 de grame costă între 90 și 100 de lei. Astfel, un kilogram poate ajunge la 1.000 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan