AcasăSOCIALLacul sărat din România, care face minuni pentru sănătate, lăsat în paragină!...

Lacul sărat din România, care face minuni pentru sănătate, lăsat în paragină! A ajuns o capcană pentru copii şi adulţi

Mii de prahoveni și oameni din toate colțurile țării, veneau, an de an, la băile sărate de la Telega pentru a-și trata diferite afecțiuni, mai ales de natură reumatică.

Institutul Balnear Francez poziționase stațiunea pe locul al doilea în Europa și pe locul al cincilea în lume în ceea ce privește contribuția la vindecarea a numeroase boli.

Băile Minerale Telega, o paragină

Lacul sărat despre care se spune, fără să existe un studiu recent, că are proprietăți curative în special în patologia reumatismală, este înconjurat acum de un munte de lemne și gunoaie, ruina a ceea ce a fost până nu demult zona de plajă a băilor.

Se pare că nici copiii şi nici adulţii nu renunță la apa sărată și se îmbăiază printre scânduri, cuie și gunoaie, folosind o scară improvizată din lemn putred.

Oficial, accesul în lac nu este permis, zona fiind chiar îngrădită cu un gard de sârmă, dar care a fost rupt și înlăturat de oamenii care insistă să meargă la tratament în ciuda dezastrului și pericolului de aici.

Primăria, din nou în drepturi

Se pare că societatea căreia i-a fost concesionată baza de tratament, pe o perioadă de 50 de ani, odată cu rezilierea de către administrație a contractului, a luat, la plecare, până și scândurile de pe jos și pe cele care formau treptele ce permiteau intrarea în apa sărată, lăsând în urmă un adevărat dezastru.

Inițial, primăria anunțase că va iniția un proiect pentru atragere de fonduri europene în vederea reamenajării băilor, dar ideea a fost abandonată întrucât nu exista o axă de finanțare pentru domeniul agrement.

Prin urmare, la începutul acestui an, Consiliul Local a decis tot pentru varianta concesionării băilor unui investitor. Câștigătorul desemnat în iulie 2023 ar trebui să redeschidă băile într-un an, iar în patru să amenajeze întreg complexul destinat cazării turiștilor.

Comuna Telega a fost declarată staţiune balneară la finele secolului al XIX-lea. Localitatea a avut avantajul unor mine de sare de unde se exploata „aurul alb“.

679 afisari

8 COMENTARII

  1. VOI NU VEDETI CA SUNTETI CHIORI SAU SUNTETI LINGAII GUVERNULUI DE CRIMINALI
    BINE CA SUNT MILIOANE DE EURO PENTRU VIZITE CU AVIOANE DE LUX

  2. ce de minuni fac lacurile astea…te doare capul..dar de ..munca nu mai zice nimeni nimic…numai sa ne dea …asta scrie onorabila presa…se dau , se fac ,se dreg …munca ..canci…asta e Romania…

  3. Boulenilor, e pacat de orice lucru lasat in paragina. Ce nu pot sa inteleg este cum se aleg aceste gunoaie numite investitori. Iar le investitor cel nou este arabetele spring time zis muratura. Mergeti la Olimp sa vedeti ce porcarie a facut din hotelul amfiteatru. Evident ca e mai bine decat ruina de inainte, dar de ce trebuie sa se ajunga la ruina ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Interlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe gardianul care îl păzea în arest. ŞOC cum s-a aflat totul!

Avea mulţi bani, dar nu şi libertate. Este povestea lui Eduard Ivan, zis Edy Power, ajuns în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut.Capetele de acuzare?...

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...