AcasăSOCIALMii de blocuri din București, fără apă caldă și căldură! ”Caloriferele sunt...

Mii de blocuri din București, fără apă caldă și căldură! ”Caloriferele sunt sloi”. Soluții găsite în disperare de cauză – VIDEO

La ce soluții apelează omenii din miile de blocuri fără apă caldă și căldură: ”Caloriferele sunt sloi”

Mii de imobile sunt în situația de a nu avea apă caldă și căldură, în plină lună decembrie. Situația nu e de ieri, de azi și, din câte se pare, riscă să se prelungească.

Ca atare, oamenii se văd nevoiți să găsească tot soiul de soluții alternative pentru a se putea spăla în condiții cât de cât decente, dar și pentru a nu îngheța, pur și simplu, în apartamente. ”16-17 grade, din păcate, caloriferele sunt sloi. De la 1 decembrie nu am avut pic de căldură, iar cu apa caldă, sincer, e mai caldă pe țeava cea de apă rece. Am luat un calorifer electric și pentru spălat încălzim apa la ibric, la ce se poate. Lucrez și de acasă și să stau înfofolită toata ziua nu este o soluție”, a povestit, la Digi24, o tânără care înfruntă o astfel de situație cu totul neplăcută.

De altfel, conform aceleiași surse, peste 3400 de blocuri din Capitală au rămas fără căldură și apă caldă, în această perioadă rece, de iarnă. în tot acest timp, Termoenergetica și ELCEN anunță lucrări de mentenanță.

Ce spun actualul și fostul primar

Miercuri seară, Nicușor Dan susținea, la un alt post TV, că niciodată nu ar fi spus că imediat ce își va prelua mandatul se va rezolva ”instant”. ”Nu s-au alocat bani și toți banii s-au dus pe o parte din subvenții, și atunci calitatea rețelei de apă caldă s-a redus, în sensul că găurile au crescut (…) și am ajuns să pierdem tot mai multă apă. Pierzând mai multă apă, scade presiunea și nu mai ajungem la temperatura pe care noi o punem”, a mai susținut Dan.

La rândul său, fostul primar a reacționat pe acest subeict ”Acum ce se întâmplă, vine noul primar din partea dreptei unite şi le spune oamenilor – ştiţi a fost campanie, nu e așa cum am promis, că pe 28 septembrie veți avea toți apă caldă și căldură. Mai așteptaţi vreo trei ani. (…) E corectă treaba? Păi toate reclamele USR și PNL erau: am intrat în politică pentru că nu am apă caldă, vă garantăm că pe 28 septembrie veți face duș. Poftim, acum situația e mult mai grea decât anul trecut, decât acum doi ani, decât acum trei ani. De ce? Pentru că nu îi interesează”, a acuzat Gabriela Firea, miercuri seară.

author avatar
Andrei Coman
451 afisari

4 COMENTARII

  1. Chiar așa de milogi sunt , vor numai subvenții..să-și pună și miticul o centrală de apartament cum are „PROVINCIA”

  2. nicusoare , esti cel mai mare facator de nimic si ca atare a fraierit bucurestenii sa te voteze ca sa nu aiba nici minimul comfort al apei calde si caldurii ba scolitule in occident caruia ii put politicienii autohtoni. toti bucurestenii sa te cheme in judecata pt ceea ce traiesc!!!!!!!!

  3. Nenorrocita aia de Pandele ar trebui trasa usor in teapa bucurestenilor cu teapa roșie ciupercoasa direct in piata publica cum se facea pornu in epoca romana antica dar nu aveai bani sa intri, gratis. Asta.Ce sa faca Plicusor. Dupa datele lui matematice daca in trecut instalatiile se defectau 25% azi 50% la anu 75% cu siguranta banuiesc limpede ca peste 2 ani o sa fie suta procent.Le recomand un pahar de palonca6 dimineata 2 la pranz si 3 seara inainte de culcare.

  4. Chiar aici am zis…si nu sunt mama Omida…ca vor urma vremuri grele, ca in vremea PDL…:) Luati ce ati votat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger