Cauta

La ce să fim atenți când cumpărăm bomboane pentru pomul de Crăciun. Sfaturi de la șeful InfoCons

(sursa foto: alba24.ro)

Cum nu toți cei care vor să împodobească pomul de Crăciun au apucat sa facă deja acest lucru, fie pentru că nu au avut timp, fie pentru că respectă tradiția de a-l decora în ajunul marii sărbători, cei care se gândesc să orneze bradul și cu ceva bomboane sunt îndemnați să fie atenți la eticheta acestor dulciuri, atunci când le cumpără.

Bomboanele – mai ales cele de pom – sunt bucuria multor copii, dar și a celor mari, care nu se dau în lături când vine vorba să mănânce niște dulciuri, mai ales că e perioada Crăciunului. Agățate sau nu pe ramurile bradului, în chip de ornament, sau puse doar pe masă, în apropierea pomului de Crăciun, pentru mulți adulți din ziua de azi reprezintă o amintire din copilărie.

Bomboanele, „vedete” în „luna cadourilor”

Însă uneori bomboanele pentru pomul de Crăciun pot fi un adevărat risc pentru sănătate, în special cele care conțin mult prea mult zahăr.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat la ce detalii ar fi bine să ne uităm atunci când cumpărăm astfel de bomboane. „Chiar dacă bomboanele presupun ceva cu bucurie, mai ales în tradiționalul pom de Crăciun, dăm copiilor bomboane, trebuie să fim atenți și să ne uităm pe etichete fiindcă s-ar putea să găsim produse, majoritatea, cu peste 70% zahăr”, a subliniat Mierlea, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Care ar fi varianta ideală? Să ne orientăm către bomboane cu cât mai puțin zahăr și coloranți. Și, eventual, mai multă cacao. „Când discutăm despre 70% zahăr, asta înseamnă că doar o mică parte dintr-o bomboană are ciocolată, un fruct, pralină. Așa că trebuie să ne uităm, chiar dacă ne par niște produse nu foarte importante.

Putem cumpără bomboane care conțin mai puțin zahăr, mai multă cacao. (…) Și să aibă o cantitate mică de aditivi, coloranți și conservanți, pentru că cele mai multe sunt pentru copii. Decât să cumpărăm două kilograme de bomboane, mai bine cumpărăm mai puține”, a mai recomandat șeful InfoCons.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version