Valoarea totală a tichetelor de vacanţă este de 1.450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.
Angajatorii care oferă vouchere de vacanţă salariaţilor au o serie de beneficii, printre care deductibilitate fiscală în procent de 100%, în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.
După ce primeşte tichetele de vacanţă, angajatul poate alege unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Aceasta trebuie să se afle pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit.
Ce poţi achita cu vouchere de vacanţă 2023?
Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear.
Voucherele pot fi folosite în termen de un an de la data emiterii.
Ce păţeşti dacă vinzi tichetele de la stat?
Voucherele de vacanţă nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Amenda pentru vânzarea tichetelor ajunge la 26.600 de lei.
Şi unităţile de cazare sau agenţiile de turism care acceptă tichete care nu aparţin titularilor sunt sacţionate, amenda ajungând la 13.300 de lei.